Adalet Bakanı Gül Gaziantep'te:

Adalet Bakanı Gül Gaziantep'te:
"Öyle kahramanlık tişörtüne kahraman yazarak olmaz. Kahraman diye ortaya çıkıp 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmeye çalışanların, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemeye çalışanların nasıl fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü"- "Şundan emin

GAZİANTEP (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Öyle kahramanlık tişörtüne kahraman yazarak olmaz. Kahraman diye ortaya çıkıp 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmeye çalışanların, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemeye çalışanların nasıl fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü." dedi.

Gül, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, bulundukları makamların geçici olduğunu aslolanın ise kalıcı hizmetler olduğunu söyledi.

Türkiye’de adalet kavramının AK Parti hükümetleriyle birlikte çok büyük yeniliklere şahit olduğunu ama daha yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Gül, “Şu anda 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi neticesinde darbeci hainler Türk yargısı karşısında hesap veriyor. Hiçbir hain bu mahkemelerden, Türk yargısının önünden kaçamayacaktır." diye konuştu.

Bakan Gül, bağımsız Türk yargısının 15 Temmuz darbe girişimini planlayan, tertip eden kim varsa ondan hesap sorduğunu, adil bir şekilde yargılamasını yaptığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye hukuk devletinin gerek ulusal gerek uluslararası hukukun parçası olarak hukuk çerçevesinde bu yargılamasını yapacaktır. Şundan emin olalım 15 Temmuz'un kahramanları aziz milletimizdir ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 15 Temmuz'da bu millet kahramanca ülkemizi, cumhuriyetimizi, İstiklal Marşımızı, ezanımızı, mukaddesatımızı koruyan bu kahramanlar, cumhurbaşkanımız, başbakanımız, aziz milletimiz nesilden nesile anlatılacak. Öyle kahramanlık tişörtüne kahraman yazarak olmaz. Kahraman diye ortaya çıkıp 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmeye çalışanların, Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemeye çalışanların nasıl fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü. İnşallah bu hainler, Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye'yi işgal etmeye çalışan, 15 Temmuz darbesiyle, bölücü terör örgütüyle Türkiye'yi hangi terör örgütü olursa olsun bölmek, parçalamak, yıkmak isteyenler; Türk yargısının önünde hesap vermektedir. Bunun takipçisi milletimizdir, bakanlığımızdır, hükümetimizdir. Kimsenin bu konuda asla gevşeklik, zaafiyet, farklı bir tavır içerisinde beklentiye girmesine asla izin veremeyiz. Bu konuda nasıl 15 Temmuz günü cumhuriyetimizi koruduysak, muhafaza ettiysek bu hainlerin de Türk yargısı önünde sonuna kadar hesaplarını verecekleri, cezalarını çekecekleri süreci hep birlikte takip edeceğiz. Bu milletimize olan boynumuzun borcudur. "

- Büyükada'da gözaltına alınanlar

Bakan Gül, bir gazetecinin Büyükada'da gözaltına alınarak tutuklanan Alman uyruklu kişiyle ilgili Alman hükümetinin tavrını nasıl bulduğu yönündeki sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Türkiye bir hukuk devleti ve bağımsız Türk mahkemelerince bu konuyla ilgili olarak 10 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. 6 kişi tutuklandı 4 kişi serbest kalmıştı. Dün savcılığın yapmış olduğu itiraz neticesinde 4 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktı. Bu konuyla ilgili, Alman olduğu için Alman hükümetinin bir ilgisi söz konusu. Yalnız Türkiye bir egemen ülke. Türkiye emniyetiyle, güvenlik güçleriyle, adli iş birliği neticesinde alınan tedbirler ve bu konuda yapılan bir yargılama süreci vardır. Türk mahkemeleri bu konuda en adil şekilde hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde süreci takip edecektir. Bizim açımızdan bu konuda ilgili olan boyut, yargılamanın adil, bağımsız şekilde yapılmasıdır. Mahkemelerimiz, savcılığımız bu konuda da süreci titiz bir şekilde takip etmektedir. Hukuki bir süreçtir. Süreç devam etmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.