Adalet Bakanı Tunç'tan FETÖ'cülerin avukatlığına soyunan AİHM'ye sert tepki

Adalet Bakanı Tunç'tan FETÖ'cülerin avukatlığına soyunan AİHM'ye sert tepki
AİHM'nin FETÖ'cülere siper olmaya çalışan "ByLock" kararına sert teğki gösteren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Emsal karar değil" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne "ByLock" kararıyla ilgili sert teğpki gösterdi: "Emsal karar değil, AİHM yetkisini aştı."

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), FETÖ davasında mahkum edilen öğretmen Yüksel Yalçınkaya'nın açtığı davada Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetmişti.

Karara ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Türkiye’nin iç hukuk standardını hiçe saydığını ve yetkisini aştığını ifade ederek, “İlk derece mahkemesinden istinafa, Yargıtay'dan Anayasa Mahkemesi'ne her derecedeki yargılama makamlarımızın delilleri yeterli gördüğü bir dava hakkında AİHM'in yetkisini aşarak delil incelemesi yapmak suretiyle ihlal kararı vermesi kabul edilemez. Bu karar sadece o dosya bakımından geçerlilik teşkil ediyor. Tabii ki o da iç hukuk uygulamamızda karar tebliğ edildikten sonra değerlendirilecektir” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.