- Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Heybet:

- Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Heybet:
"Hakim ve savcılar olarak terörle mücadelede kararlıyız. Nasıl güvenlik güçlerimiz, bu noktada aynı kararlılıkla mücadele ediyorsa biz de aynı kararlılıkla terörle mücadele edeceğiz. Türk adaletini temsil edenler olarak terör örgütü mensuplarına, 'gelin T

DİYARBAKIR (AA) - Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, hakim ve savcılar olarak terörle mücadele kararlı olduklarını belirterek, "Nasıl güvenlik güçlerimiz, bu noktada aynı kararlılıkla mücadele ediyorsa biz de aynı kararlılıkla terörle mücadele edeceğiz. Türk adaletini temsil edenler olarak terör örgütü mensuplarına, 'gelin Türk adaletine teslim olun' diyoruz"

Kentte bir otelde düzenlenen, "Yargıda Birlik Derneği Diyarbakır Buluşması"nda konuşan Heybet, terörle mücadelede şehit olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Heybet, terörle mücadele eden, bu bölgede fedakarca görev yapan meslektaşlarına teşekkürü borç bildiklerini ifade ederek, tüm hakim ve savcılar olarak onların yanında olduklarını belirtti.

"Hakim ve savcılar olarak terörle mücadelede kararlıyız. Nasıl güvenlik güçlerimiz, bu noktada aynı kararlılıkla mücadele ediyorsa biz de aynı kararlılıkla terörle mücadele edeceğiz" diyen Heybet, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz buraya gelmek istiyoruz. Yargıda Birlik Derneği ailesine üye olan 5 bin 300 kişinin kalbi, ruhu ve dualarıyla sizin aranızda bulunuyoruz. Türk adaletini temsil edenler olarak terör örgütü mensuplarına, 'gelin Türk adaletine teslim olun' diyoruz. Teröre bulaşmamış olanlara da diyoruz ki; 'bir an önce vazgeçin, gelin devletinize teslim olun'. Teröre prim vermeyen Diyarbakır halkına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz."

- "Adaletin tesisi için mücadele ediyoruz"

Böyle dönemlerden geçilirken millete verilmesi gereken en önemli mesajın, birlik ve beraberlik olduğuna işaret eden Heybet, dernek üyelerinin ülkeye en güzel mesajı Diyarbakır'da verdiğini dile getirdi.

Heybet, "Biz hangi renkte, düşüncede olursa olsun milletini seven insanlar olarak bir araya geldik. Aramızdaki farklılıkları kaldırdık. Hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi için mücadele ediyoruz. Bu birlik ve beraberliğin ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara emsal teşkil etmesini istiyoruz. Bu tablo milletimizin, devletimizin en çok özlediği tablodur" diye konuştu.

Yargıda Birlik Derneği Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Dr. Birol Kırmaz da, terörle mücadelede birlik ve beraberliğin önemine değindi.

"Birlik ve beraberliğimiz ile kardeşliğimizin sınandığı bu zor günlerde biliyoruz ki acılarımızın son bulması için teröre karşı biriz ve beraberiz" ifadesini kullanan Kırmaz, şunları kaydetti:

"Milletimizi güçlü kılan, kahramanlıkları ve dayanışması ile tarihte öne çıkaran işte bu birlik ve beraberlik ruhudur. Ülkemiz üzerindeki emellerini tarihin hiçbir döneminde gerçekleştiremeyen güçler, vatandaşlar arasında yapay ayrılıklar oluşturarak huzur ve mutluluğumuzu bozmaya çalışmaktadır. Artık biliyoruz ki milletimizin güçlü sağduyusu ve birlikte yaşama isteği karşısında kimse isteğine ulaşamayacaktır. Gözyaşı ve acının dineceği, cennet vatanımızda barış ve huzurun daim olacağı aydınlık günlerin temelinde hukuk olmalıdır. Zira her fırtınanın dineceği tek liman hukuktur. Yeniden ve daima hukukun üstünlüğüne olan inançlarıyla yola çıkan hakim ve savcılar güvenlik güçlerinin yanında olacaktır."

- "Türk yargısını daha iyi günler bekliyor"

Yargı sistemindeki sorunlara da değinen Kırmaz, sıkıntıların aşılması için hakim ve savcıların gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu aktardı.

Kırmaz, kendilerine düşen görevin birlikteliği koruyarak yola devam etmek, güçlü bir yargı sisteminin oluşmasına destek olmak olduğunu belirtti.

Kalıcı birlikteliği sağlamaya talip olduklarına dikkati çeken Kırmaz, "Bunun için yargıda ayrımcılık ve ötekileştirme hastalığına kimsenin kapılmasına müsaade etmemeliyiz. En az onun kadar önemli olan bir diğer husus ise yargının bir grubun ya da zihniyetin çıkarlarının hizmeti haline gelmemesidir. Buna hassasiyetle yaklaşmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Türk yargısını daha iyi günler bekliyor" diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Karakütük ise, bölge şartlarının ağırlığının yargı hizmetlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Terör olaylarının yaşandığı bölgede görev yapan meslektaşları ile personelle ilgili çözümler üretme amacıyla dernek olarak uğraşlarının sürdüğünü vurgulayan Karakütük, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adliye ve lojman binalarının güvenliğinden, otopsi ve keşif mahalline gitme veya gidememe, adli görevini yerine getirmesi gereken kolluk güçlerinin enerjisini terör sorunlarına harcaması, mensuplarımızın kişisel ve ailevi moral ve motivasyonları, çocuklarının eğitim konuları gibi geniş bir yelpazede ortaya çıkan böylesi ciddi sorunlar özlenen bir ortamda olması gereken adalet hizmetine birer ayak bağıdır."

Programa Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile Türkiye'nin farklı kentlerinde görev yapan dernek üyesi hakim ve savcılar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.