Adana merkezli 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı

Adana merkezli 12 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 30 gözaltı
Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonunda, 30 kişi gözaltına alındı

Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) operasyonunda, 30 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan 48 kişinin delilleri karartabileceği ve yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle yeniden gözaltına alınmasını istedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde kent merkezi ile İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin'de 66 adrese operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında aralarında iş adamı, avukat ve doktorların da bulunduğu 30 kişi yakalandı.

Ekipler, 7 kişinin yurt dışına kaçtığını tespit etti. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Adana'da gözaltına alınan zanlılar, Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Diğer illerde gözaltına alınanların da Adana'ya getirileceği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.