Adana'da 5 dolandırıcılık zanlısı yakalandı

Adana'da 5 dolandırıcılık zanlısı yakalandı
Ankara ve Tekirdağ'da yaşayan 2 kişiye telefonda banka personeli olduklarını söyleyerek kredi kartı bilgilerini alıp adlarına yeni kartlar çıkartarak hesaplarından para çektiği öne sürülen 2'si kadın 5 kişi Adana'da gözaltına alındı

ADANA (AA) - Adana'da telefonda dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2'si kadın 5 zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri, merkez Seyhan ilçesinde sokakta durumundan şüphelendiği Muhammet H. (27) ile Mert A'nın (30) üzerini aradı.

Üst aramalarında başkalarının adına düzenlenmiş kredi kartları çıkan zanlılar, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Kartlardan birinin Ankara'da yaşayan Rüstem K'ya ait olduğu tespit edildi. Rüstem K, kendisiyle görüşen polislere, "5 gün önce telefonla kendisine ulaşan kişinin bankadan aradığını ve kredi kartı hesabıyla ilgili bir sorun olduğunu söyleyerek kart bilgilerini istediğini, kendisinin de bilgilerini telefondaki kişiyle paylaştığını" anlattı.

Ekipler, zanlıların elde ettiği kredi kartı bilgileriyle Rüstem K. adına yeni bir kart çıkartarak hesabından 5 bin lira çektiğini belirledi.

Soruşturma kapsamında zanlılar Kübra D. (24), Kısmet Z. (24) ve Ahmet O. (22) da gözaltına alındı. Üç zanlı, haklarındaki dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi.

Kübra D'nin banka hesabında 100 bin lira bulunduğunu belirleyen polis, hesabı bloke etti.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.