Adana'da Bombalı Saldırı Hazırlığındaki 5 Pkk'lı Yakalandı

Adana'da Bombalı Saldırı Hazırlığındaki 5 Pkk'lı Yakalandı
Kobani'de bomba eğitimi aldıktan sonra havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerler olmak üzere 7 bombalı araçla saldırı planladıkları öne sürülen, biri üniversite öğrencisi 5 kişi, Adana'da yakalandı

ADANA (AA) - Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın kentte bombalı saldırı yapacağı istihbaratı üzerine il genelinde önlemlerini arttırdı.

Farklı polis merkezlerinin çevresinde gezen şüpheli iki kişiyi takibe alan ekipler, Adana Havalimanı, polis merkezleri ve Ceyhan Kaymakamlığı çevresinde keşif yaptıklarını belirledi.

Patlayıcılar geri dönüşüm deposunda bulundu
Takibi sürdüren polis, şüphelilerin merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde zaman zaman bir plastik geri dönüşüm deposunu kullandıklarını, kırsaldan kente gönderilen patlayıcıların bu depoda saklandığını tespit etti.

Depoya operasyon düzenleyen ekipler, keşif yaparken tespit ettiği Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi İhsan O. ile esnaf Mahmut B. ile onlarla hareket ettiği ileri sürülen akraba oldukları belirlenen A.B, Ö.B. ve A.B'yi yakaladı.

Depoda yapılan aramada 21 kilogram TNT, 1 kilogram C4 ve 2 el bombası ele geçirildi. El bombalarının nemden korunması için pirinç dolu bir kutuda saklandığı belirlendi.

Kobani'de bomba eğitimi iddiası
Emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alınan şüphelilerden üniversite öğrencisi İhsan O'nun, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arap) kentinde bomba eğitimi aldığı iddia edildi.

Halkın yoğun olduğu yerlerde eylem hazırlığı
Zanlıların, 7 bomba yüklü araçla havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerlerde eylem yapmak istediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.