Adana'da çocuğuna dilencilik yaptıran ailenin davası

Adana'da çocuğuna dilencilik yaptıran ailenin davası
Kızlarına delincilik yaptırdıkları iddiasıyla yargılanan anneye bin lira para ceza verildi, baba beraat etti

ADANA (AA) - Adana'da 12 yaşındaki kızlarını dilencilik yaptırdıkları iddiasıyla yargılanan anne bin lira para cezasına çarptırıldı, baba beraat etti.
Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan anne Ş.K. hazır bulundu, baba Y.K. duruşmaya gelmedi.
Ş.K. savunmasında, kızını dilendirmediğini, kağıt mendil sattığını ileri sürerek "Polisler gelip çocuğumu dilendirdiğim gerekçesiyle hakkımda işlem yaptı. Işıklarda mendil sattığım sırada o da satmak istedi. Ben de kendisine mendil verdim. O da ışıklarda bekleyen araçlardaki kişilere satıyordu. Dilendirmek gibi bir durum söz konusu değil. Maddi durumumuz olmadığı için mendil satarak geçimimi sağlıyordum" dedi.
Mahkeme heyeti, Ş.K'ya "kötü muamele" suçundan 2 ay hapis cezası verdi. Kadının duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını önce 1 ay 20 güne indiren mahkeme, cezayı bin lira para cezasına çevirdi.
Baba Y.K. hakkında ise suçu sabit olmadığından beraat kararı verildi.
15 Ekim 2014'te Öğretmenler Bulvarı otoban kavşağında kızları B.B.K'yi (12) dilendirdiği öne sürülen Ş.K. ve eşi Y.K. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Sanıklar hakkında Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Çocukları ve kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanma" suçundan dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.