Adana'da "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinliği

Adana'da "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinliği
Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" faaliyetleri kapsamında Adana'da, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Merkez Park'ta düzenlenen yürüyüşe Vali Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüşe başlamadan önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi SporFizyolojisi Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Özdemir, egzersizin önemi ve faydaları konusunda bilgi verdi.

Ardından Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Murat Şanlı, katılımcılara ısınma hareketleri yaptırdı. Isınma hareketlerinden sonra yürüyüş yapıldı.

Vali Mustafa Büyük, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasına, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanılmasını teşvik etmeye yönelik çalışmaları da kapsamaktadır. Tüm vatandaşlarımızı bu yürüyüşü sürdürmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer sağlık haberleri için tıklayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.