Adana’da, Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Eğitimi

Adana’da, Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Eğitimi
Adana’da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için "Kapasite Geliştirme Eğitimi" düzenlendi.STK Genel Müdürlüğü Proje Koordinasyon Ofisi tarafından organize edilen eğitim Adana Aile ve Sosyal Politikalar İ...

Adana’da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) için "Kapasite Geliştirme Eğitimi" düzenlendi.

STK Genel Müdürlüğü Proje Koordinasyon Ofisi tarafından organize edilen eğitim Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Osmaniye, Mersin, Hatay illerinin katılımı ile gerçekleşti.

Büyük Sürmeli Oteli’nde eğitim toplantısı, İl Müdür Vekili Hamide Nurgül Kaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Vali Yardımcısı Kadir Okatan “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Gerçekleştirilmesi” ile ilgili konuşma yaptı. Toplantı, Bakanlık Müşaviri Sermet Başran’ın ve sonrasında Bakanlığın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Tayyar Kuz’un konuşmasıyla devam etti.

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü temsilen İl Müdür Vekili Hamide Nurgül Kaya ve İl Müdür Yardımcısı Hayriye Erbil’in katıldığı toplantıda, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Kopenhag Siyasi Kriterlerini karşılamaya yönelik olarak AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-I) kapsamında yürütmekte olduğu "Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi" (Improved Integration of Disabled Persons into Society) Projesinin, sivil toplum kapasite geliştirme hedefine yönelik etkinliklerinin planlama çalışmaları, görüşüldü.

Projenin en önemli etkinliklerinden birinin, engelliler alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin kapasitelerinin düzenlenecek eğitim programları yoluyla güçlendirilmesi olduğu vurgulandı. Bu yolla, ilgili STK’ ların kapasite gelişimleri ve alana daha nitelikli hizmet vermelerinin sağlanmış olacağı belirtildi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasındaki diyalogun güçlendirilmesi ve sivil toplum örgütlerine Türkiye’de engelli politikasına bilgi, deneyim, görüş ve önerilerini yansıtma konusunda kapasite gelişimi sağlamak üzere Adana dahil, toplam 16 ilde bölgesel nitelikte sivil toplum eğitimleri düzenleneceği bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.