Adana'daki Cinayet Davası

Adana'daki Cinayet Davası
Parasını gasbettikleri kişiyi tabancayla öldürüp ormanlık alana gömdükleri iddiasıyla tutuklanan iki kuzen hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da parasını gasbettikleri kişiyi tabancayla öldürüp ormanlık alana gömdükleri iddiasıyla tutuklanan iki kuzen hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi.

Oto kiralama işi yapan 38 yaşındaki Cem Atalmış'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Deniz ve kuzeni Mehmet Tekin hakkında "bir suçu veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından silahla yağma, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 25'er yıl hapis cezası isteniyor.

İddianamede sanık Deniz Tekin'in şu ifadelerine yer verildi:

"Birkaç yıl önce Cem Atalmış'ın ev almasında yardımcı olmuştum. Cem, müteahhide ödeme yapacaktı. Aramızdaki telefon konuşmasını kuzenim Mehmet Tekin de duydu. Mehmet’in teklifi üzerine plan yaptık. Plana göre, Cem ile parayı müteahhide vermek üzere Mehmet’in bulunduğu yere gidecektik. Mehmet ile gaspı gerçekleştirip parayı paylaşacaktık. Plan üzerine Cem ile Mehmet’in yanına gittik. Mehmet, sopayla Cem’e vurdu, ardından da tabancayla ateş edip öldürdü.

Mehmet'in ısrarı üzerine ben de sopayla Cem'e vurdum ve kuru sıkı tabancayla ateş ettim. Daha sonra cesedi gömdük."

İddianamede, sanıkların birbirlerini suçladıkları belirtilerek, öldürme eyleminde birlikte hareket ettikleri bildirildi.

Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

Adana'da oto kiralama işi yapan Cem Atalmış, 21 Mart'ta kaybolmuş, otomobili 23 Mart'ta Hadırlı Mahallesi Mezarlığı civarında terk edilmiş halde bulunmuştu. Gözaltına alınan Mehmet T'nin ifadesinin ardından Atalmış'ın cesedi Çukurova ilçesindeki ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunmuş, işkence edilerek öldürüldüğü belirlenmişti. Şüpheli Mehmet T'nin kuzeni Deniz T. de Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yakalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.