Adana'daki Cinayete Teşebbüs Davası

Adana'daki Cinayete Teşebbüs Davası
Dini nikahla yaşadığı kadını silahla yaraladığı gerekçesiyle müebbet hapsi istenen kişinin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da dini nikahla yaşadığı kadını silahla ateş ederek yaraladığı için hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Ali Balduz ile müşteki Şükran Taşpınar ve avukatları katıldı.

Sanık Balduz, savunmasında, olay günü Taşpınar ile alışveriş yapmak için çarşıya gittiklerini, yolda yürürken işsiz olması nedeniyle tartıştıklarını söyledi.

Tartışma sırasında müştekinin "Sen erkek misin, niye çalışmıyorsun?" dediğini iddia eden Balduz, "Hakareti zoruma gitti. Ben de silahımı çıkarıp ayağına doğru ateş ettim. Silah tutukluk yapmasaydı da ikinci kez ateş etmeyecektim." ifadesini kullandı.

Taşpınar ise çocukluktan beri sevdiğini belirttiği sanıktan şikayetçi olduğunu kaydetti. Olay günü sanığın tedirgin davranışları olduğunu aktaran Taşpınar, "Üstüne 2 kazak 2 pantolon giymişti. Çarşıya geldiğimizde 'Çorba içelim' dedi. Yol üzerindeki çorbacıları beğenmeyip beni adliyenin önüne kadar getirdi. El ele yürüyorduk. Bir anda elini elimden çekip tabancasını çıkartıp ayağıma ateş etti. Yere düşünce de silahı başıma doğrultup 'Bu kadın namussuz' diyerek tetiğe bastı. Silah ateş almadı." dedi.

Mahkeme heyeti, Balduz’un tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Adana'da dini nikahla yaşadığı kadını 9 Ocak'ta silahla ateş ederek yaralayan şüpheli hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, sanık da iddianamede yer alan ifadesinde silahı tutukluk yapmasaydı Taşpınar'ı öldüreceğini söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.