Aday gösterilmeyen Tunç Soyer’den 'Genel Merkez'e sert eleştiriler: “Siyasi nezaketsizlik”

Aday gösterilmeyen Tunç  Soyer’den 'Genel Merkez'e sert eleştiriler: “Siyasi nezaketsizlik”
Yerel seçimler için İzmir'den yeniden aday gösterilmeyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisini eleştirdi.

CHP İzmir'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için adayların netleşmesinin ardından, mevcut Başkan Tunç Soyer'in yerine Cemil Tugay aday gösterildi. Aday gösterilmeyen Tunç Soyer ise sosyal medya hesabı üzerinden ilk açıklamayı yaptı.

Yerel seçimler için İzmir'den yeniden aday gösterilmeyen CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisini eleştirdi. Soyer, "Yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır" dedi.

"Aday belirleme süreçlerinde eksikler ve hatalar olduğunu düşünüyorum"

Önce Seferihisar'da sonra da İzmir'de canla başla çalıştığını ve bu süre içinde Türkiye'ye örnek olacak birçok uygulamayı başlattığını aktaran Soyer, "Cumhuriyet Halk Partililerin gurur duyacakları, saygıyla anılacak, temiz ve başarılı işler yapmaya gayret ettim. Koltuk sevdası değil, sadece memleket sevdası taşıdım. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden hiç ayrılmadım. Çok şükür başım dik, alnım açık ve vicdanım rahat. 35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Aynı objektif kriterler uygulanmadı"

Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmaların, yapıldığı söylenen memnuniyet anketlerinin, sayısının, yönteminin ve sonuçlarının usulen ve esasen adil olmadığını belirten Soyer, "Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır" ifadelerine yer verdi.

"Adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır"

Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emarenin bulunmadığını söyleyen Tunç Soyer, "Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır. Bütün bu eleştirilerden bağımsız olarak, adaylığı açıklanan tüm büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı kutluyor, üstün başarılar diliyorum" cümlelerini kullandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.