Murat Güzel

Murat Güzel

Aday Tanıtımından Notlar…

Aday Tanıtımından Notlar…

Geçen hafta belediye başkan adaylarının açıklanması sebebiyle epey tartışma ve çalkantı yaşanmıştı AK Parti teşkilatlarında.
Kimi ilçe teşkilatı, aday belirleme hususunda kendi görüşlerinin tam olarak kaale alınmadığını belirterek tepki gösterirken bazı adaylar hakkında da olur olmaz dedikodular kulaklarımıza çalınıyordu.
AK Parti il yönetimi, her şeye rağmen, Genel Merkez’in açıkladığı adayların yanında yer aldıklarını belirtti.
Önemli olanın isim değil, dava olduğunu belirten bir yaklaşım belirleyen il yönetimi, ilçe teşkilatlarıyla, açıklanan adaylarla çok yakından temas kurarak çatlak sesleri büyük ölçüde kısmayı başardı.
Buna rağmen Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin teslim edileceği 18 Şubat’a kadar bazı değişikliklerin olabileceği beklentisi bazı AK Partili dostlarda hâlâ sürüyor.
Pazar günü Karatay Kongre ve Spor Merkezi’nde iki bakanın (Ahmet Davutoğlu ve Lütfi Elvan) katılımıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı bu umudun yersiz olduğunu göstermeye bana kalırsa yetti de arttı bile.

dscn0084-001.jpg

AK Partililerin büyük teveccüh gösterdiği salonda renkli görüntüler de vardı.
Bakan yardımcıları Halil Etyemez ve Orhan Erdem’le ayaküstü sohbet ettik.
AK Parti’nin kadın milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı’nın şık giyimleri de ilgi topladı.
Ama asıl ilgimi önceki dönem milletvekilleri Hasan Angı, Muharrem Candan ve Ali Öztürk çekti.
Muharrem Bey formundan hiçbir şey kaybetmediğini yaptığı şakalarla gösterdi.
Uzunca bir süredir görüşemediğimiz Muharrem Bey “Öküz öldü, ortaklık bozuldu mu Muratçığım” diye sitemlerini şaka yollu ifade ederken, cevabım belliydi: “Ali Öztürk abiye sor abi, Hasan beye sor. Öküz ölmüş, ortaklık bozulmuş mu?”
Cevap da gecikmedi doğrusu: “Onların hâlâ beklentisi var Muratçığım, ondandır.”
Hem Ali Bey hem de Hasan Bey, Muharrem Candan’ın bu sözüne gülümsemekle yetindiler.
Gözlerim elbette Mehmet Kılıç, Hüsnü Tuna gibi diğer eski vekillerimizi aradı salonda. Ama yoktular. Niye yoktular, bunu doğrusu merak etmedim.
Meram’a tekrar aday olarak açıklanmayan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, anneannesini kaybetmesine rağmen, dedikodu, kulis vb. olumsuzluklara meydan vermemek için salonda yerini almıştı.
Yine Hüseyin Üzülmez-Kerim Özkul ve sonradan Hüseyin Üzülmez-Mustafa Kabakcı ikilileri de protokol sıralarında dikkat çekti.
Her ne kadar ikililer arasında hafiften bir “gerginlik” durumu sezsek de seçim sürecinin aradaki buzu çözeceğine kaniyim ben.
AK Parti Konya’nın en genç ve en dinamik milletvekili Mustafa Akış’ın, protokol sıralarında eski ve yeni milletvekilleri arasında oturması da elbette çok ilgi çekiciydi

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR