Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Adaylar Diken Üstünde

Adaylar Diken Üstünde

AK Partili bir il başkan yardımcısı ile konuştuk. İlçe adayları hakkında çıkan spekülasyonlardan hayli dertliler. ‘Madem böyle şeyler vardı neden adaylıklar kesinleşmeden evvel açıklamadınız?’ sorusunu ortaya koymak en doğal haklarıdır diye düşünüyorum. Her kuytuda aynı hikaye. Şimdi moda yolsuzluk ya, millet birbirine çamur atmaktan zevk alıyor. Yaparken de ‘hukuki inceliğe’ dikkat ediyorlar. Listeler Yüksek Seçim Kurulu’na onaylatılana kadar açıklanan adaylar hepten diken üstünde. Gece uyuyamayanı mı ararsın adının açıklandığına pişman olanı mı sormayın.

İşte AK Parti’nin adayları hakkında şimdiden başlayan gürültünün ayak izlerinden biri. Bizzat geçtiğimiz gün ben yaşadım.

BEN DE BOZKIR ADAYININ BELGESİ YOK!

AK Parti Bozkır Adayı İbrahim Gün Bey’i tanımam, daha evvel hiç görmedim. Hiçbir şekilde bir hukukumuz olmadı. Önce bunu bilin öyle devam edelim.

Geçtiğimiz gün, adını duyduğum ama yüzünü hiç görmediğim bir abimiz aradı. Ondan 5 dakika önce de aynı konuyla ilgili başka bir arkadaş heyecanlı heyecanlı cümleler kurdu arka arkaya!

Aslında anlatacağım konuda en ufak bir dâhilim yok. Adımız karışmış bir şekilde. Derler ya aşağı mahallede söyledim yukarıda ben de inandım o hesap.

Telefonun ucundaki ses gazetedeki görevimiz için ‘hayırlı olsun’ dedikten sonra AK Parti Bozkır adayıyla ilgili çeşitli iddialar var olduğunu ve bu konuda ‘Bozkır için’ üzerlerine düşen bir şey varsa yapmak istediklerini belirtti.

Dedim ki tesadüf herhalde sizden 5 dakika öncede uzaktan tanıdığım bir arkadaş aradı ve aynı konudan bahsetti. Ona elinizde belge varsa ortaya çıkarın yoksa kulaktan dolma şeylerle kimseyi karalamayın dedim. Şimdi size de sorayım elinizde belge var mı? (Ben halen saf saf konuşuyorum)

Allah Allah! Telefondaki abimiz de beni tam bunun için aramış. Diyor ki Emrullah Bey siz de bu konuyla ilgili belge varmış. Rica ediyoruz bizimle paylaşın!

Hoppala! Ne desem karşımdakinin inanmayacağı hissiyatıyla devam ettim.

Samimiyetle söylüyorum ne bende ne de bildiğim tanıdığım başka birinde Sayın İbrahim Gün’le ilgili en ufak bir belge yok. Her aday açıklaması akabinde böyle söylentiler çıkar. Tarafgirler sabah akşam aday değişecekmiş diye yatar kalkar. Ama netice ya binde 3 olur ya da binde 5.

Yani çok zayıf ve düşük bir ihtimal. Zaten böyle bir şey olsa gazeteci refleksiyle neler yapılabileceğini güzelce izah ettim. Başbakanın takdirine saygı duyulması gerektiğini belirterek kapattık. Akabinde konuyla ilgili gün boyu süren görüşmeler oldu.

Yarın öteki gün AK Parti Adayının kulağına bu konunun gideceğini bildiğim için bu olayı şimdiden paylaşmak istedim.

Kimsenin ardından konuşmaya gerek yok. Ayrıca bu vesileyle görüştüğüm birkaç abimiz İbrahim Gün’ün efendi kişiliğinden ve sağlam karakterinden bahsetti.

Bize de Bozkır için hayırlısı olsun demek düşer.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR