Adese, 102 Milyon TL Gelir Elde Etti

Adese, 102 Milyon TL Gelir Elde Etti
Adese, toplam 35 mağaza ve tesisin devir/satış işlemlerini tamamladı. Adese, kapanış işlemleri çerçevesinde gerçekleştirdiği devir ve satışlardan yaklaşık 102 milyon TL gelir elde etti.

Adese, Yönetim Kurulu’nun 14.12.2020 tarihli toplantıda “market işletmeciliği faaliyetlerinin sonlandırılması ve gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanmaya gidilmesi” yönünde aldığı karar kapsamında Konya, Aksaray, Isparta ve Mersin illerinde bulunan mağazaları ile Konya’da bulunan lojistik depo, meyve-sebze deposu ve unlu mamuller üretim tesisi ile birlikte toplam 35 mağaza ve tesisin devir/satış işlemlerini tamamlayarak 62.039.208 TL gelir sağladı. Kapanış kararı sonrasında stokta bulunan 29.083.682 TL tutarında ürün satışı gerçekleştiren Adese, ihtiyaç kalmadığı için satışı yapılan araç ve demirbaşlardan da 10.696.836 TL gelir elde etti. Adese, kapanış işlemleri çerçevesinde gerçekleşen bu devir ve satışlar neticesinde toplam 101.819.726 TL gelir elde ederken tüm bu devir ve satışlardan elde ettiği gelirlerle vadesi gelmiş borçlarının tamamını ödemiş oldu.  Bu süreçte devir/satış imkânı bulunmayan 18 mağaza ve tesisi tasfiye eden Adese, kalan 7 mağazası için de devir/satış konularında farklı firmalar ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Adese Gayrimenkul Zermeram’a da Ortak Oldu

Gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine hız veren Adese, Konya’nın Meram ilçesi, Kozağaç mahallesinde 244.060,17 m² yüz ölçümlü arsa üzerinde yapımına başlanan Konya’nın en büyük su temalı karma konut projesi olan Zermeram’ın 1. ve 2. etaplarında satışı gerçekleştirilmeyen bölümlerinin yapımı ve satışı amacıyla Seha Yapı ile adi ortaklık kurulması yönünde yönetim kurulu kararı aldı. Seçkin ve keyifli bir yaşamın bütün olanaklarının sunulduğu Zermeram projesinde 2+1’den 6,5+1’e kadar farklı seçeneklerin yer aldığı toplam 441 konut, 9 yalı, 14 villa ve 43 adet iş yeri bulunuyor. Bölgeye özel her mevsim esen Gedavet rüzgarları eşliğinde eşsiz bir şehir manzarasının sunulduğu Zermeram, seyir terasları, yemyeşil vadileri, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezi gibi sosyal alanları ile Konya’nın en ayrıcalıklı projesi olma özelliğini taşıyor.         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.