Adım adım spor şehrine doğru

Adım adım spor şehrine doğru
Bireysel sporlarda şehir olarak ciddi bir başarı elde ettiklerini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, profesyonel takım sporlarında da bu başarının yakalanması gerektiğini dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Pusula TV’de Derya Demir’in Ayrıntı isimli programına konuk oldu. 15-19 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla yapılan programda birçok önemli noktalara değinildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, gençlik haftasında hem sportif faaliyetler hem kültürel faaliyetlerle dolu dolu bir hafta yaşadıklarını söyledi.

“İLGİYİ ARTTIRMAYI BAŞARDIK”    

Gençlerin ve sporcuların haftası olduğuna dikkat çeken Ersöz, spora ilginin giderek arttığını söyledi. Ersöz, imkanların artmasıyla spora da ilginin arttığını dile getirdi. Yeni projeler geliştirme konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ersöz, “Projeler geliştiriyoruz ve bunun dönüşünü almak zorundayız. Bunu da imkânlarla sağlıyoruz. Siz imkânları sporcuların ayağına götürürseniz geri dönüşler daha güzel olur. Biz bunu başardığımızı düşünüyorum. 30 bin sporcunun 90 binin üzerine çıkması bu şekilde oluşuyor. Konya’mızda 110 tane milli sporcumuz var. Sayının artması için bir şeylerin üretilmesi lazım. Bunu başardığımızı düşünüyorum” dedi.

“DOĞRU PROJELERLE BAŞARI GELİR”

Bu sene il spor okullarında rekor kırdıklarına dikkat çeken Ömer Ersöz, “Geçen senelerde yaz spor okullarındaki katılım sayısını az gördük ve bu nedenle arkadaşlarımızı görevlendirdik. Spor okulları noktasına 2 tane fazladan servis koyduk ve bir ay boyunca okullarımıza uzman öğretmenlerimizi gönderdik. Bir önceki yıl sayı 7 bin iken, 2016 yılında spor okullarına gelen öğrenci sayısı 20 bini bulmuştu. Çocuklarımızı sporla tanıştırdık. Doğru projeler yaptığınız zaman başarının gelmemesi gibi bir durum olamaz. Oturduğumuz yerden başarı gelmez. Hedefimizi de her zaman yüksek tutmalıyız” diye konuştu.

“KONYA BUNU KALDIRABİLİR”

Konya’nın bütün branşlarda her zaman en üst ligi hak ettiğini ifade eden Ömer Ersöz, futbolda bunu başararak devamlılığı sağladıklarını söyledi. Ancak basketbol ve voleybolda da bunu başarmaları gerektiğini belirten Ersöz, “Şehir olarak hep beraber ortak akılla, destekle yürütülebilmesi gereken şeyler. Basketbol takımımız vardı. Ancak küme düşerek kapandı. Ben inanıyorum ki tekrar en üst ligde yer alacak bir Konya takımı olacaktır. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Konya’nın futbolda, basketbolda ve voleybolda ligler anlamında en üst düzeyde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Şehir olarak bu yapıyı kaldırabilecek durumdayız. Voleybol ve basketbolda en üst ligde olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.  

“HAK ETTİĞİMİZ YATIRIMLARI ALIYORUZ”         

Konya’da salon sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Ömer Ersöz, belediyelerin desteğiyle yeterli sayıda salonda spor yapılabildiğini söyledi. Tesis anlamında Konya’nın hak ettiği yatırımları aldığını da sözlerine ekleyen Ersöz, “İl müdürlüğüne bağlı 2 tane salonumuz var. Ancak bütün spor yapan insanlar burada değil tabi ki. Malum belediyelerimizin bu konuda çok büyük yatırımları var. Yeter ki salon olsun. Tüm bunlara bütün olarak baktığımızda salonların yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama il müdürlüğünün 2 tane salonu var dediğinizde yeterli görünmüyor. Belediyelerimizin ve diğer kurumların salonlarını düşündüğünüz zaman tesislerin yeterli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“%70 YEŞİL ALAN OLACAK”

Atatürk Stadyumu’nun akıbeti ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Ömer Ersöz, yıkım süreci için hazırlıkların hızlandığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin yaptığı protokolü hatırlatan Ersöz, bu kompleksin yüzde 30’unun imarlı alan olacağını, kalanının da yaşam alanı olarak düzenleneceğini dile getirdi. Ersöz, ayrıca Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasıyla müdürlük binasının farklı bir yere taşınacağını belirterek, “Yeni stadyumun çevresinde 400 metrekarelik bir yer bizlere tahsis edilmiş durumda. Birçok tesisimiz oraya yapılacak. 1500 seyircili atletizm pisti, olimpik yüzme havuzu, çim sahalar il müdürlüğünün ana binası orada olacak” dedi. (Seda Erciş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.