Adıyaman'da kültür sanat

Adıyaman'da kültür sanat
TDT'nin "Ziyaretçi" oyunu sahnelendi- TDT Müdürü Keleş: "Evet ülke şu an da sancılı bir dönemden geçiyor ama biz bir vatandaş olarak, sanatçı olarak, tiyatrosever olarak, sanatsever olarak biz de taşın altına elimizi koymalıyız"

ADIYAMAN (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Ziyaretçi" adlı oyunu Adıyaman'da sahneledi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Uğur Keleş'in yönettiği oyunda Banu Manioğlu, Duygu Dokgöz, Yavuz Topçuoğlu, Ahmet Uzuner, Selin Poyraz, Burak Fındıkçı, Aykut Güner, Merve Soyalp, Mahir Elvan, Tayfun Cengiz, Yeşim Atav ve Emir Yazalan rol aldı.

Emboli atması sonucu yaşamsal fonksiyonlarını kaybetmek üzere olan hastanın başında bekleyen karısının yaşadıklarının aktarıldığı oyunda, sevilen kişilerin kaybedilmemesi için her ne pahasına olursa olsun emek vermek gerektiği vurgulandı.

Tiyatro sonrası gazetecilere açıklamada bulunan TDT Müdürü Uğur Keleş, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu belirterek, herkesi ülkeye sahip çıkmaya davet etti.

Keleş, şunları kaydetti:

"Tiyatro barış, spor kardeşliktir. Tiyatronun bize kazandırdığı en büyük şey doğru ve dürüst olmaktır. Halka açık, açık net bir şekilde ortada ne varsa söyler. Evet ülke şu an da sancılı bir dönemden geçiyor ama biz bir vatandaş olarak, sanatçı olarak, tiyatrosever olarak biz de taşın altına elimizi koymalıyız. Biz de artık bu ülkenin bölünmez parçalanmaz olduğunu bir kez daha haykırmamız gerekiyor. Çünkü ne olursa bizlere olacak. Parçalanmış olan ülkeleri görüyorsunuz. Komşularımızı, onlardan bize gelen vatandaşlarımızı görüyorsunuz, acılarını görüyorsunuz, en azından artık birlik ve beraberlik olma zamanı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.