Aedaş, Bayramda Kesinti Yapmayacak

Aedaş, Bayramda Kesinti Yapmayacak
AEDAŞ Genel Müdürü Müdüroğlu:- "Özellikle bayram tatillerinde yerli turistin de yoğun ilgi gösterdiği bölgemizde enerji sıkıntısı yaşanmaması için her türlü önlemi alıyoruz"- "Ramazan Bayramı boyunca olası arızalara anında müdahale etmek üzere 891 persone

ANTALYA (AA) - Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin de gelmesiyle Antalya'da artan elektrik tüketimine karşı tedbirlerini artırarak, planlı kesintileri askıya aldı.

AEDAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya başta olmak üzere Burdur ve Isparta'da elektrik dağıtım hizmeti veren şirketin, mevcut tüketicilerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlere de kesintisiz enerji sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

Tatilcilerin yoğun talebi nedeniyle nüfus ve elektrik tüketiminin arttığı bölgede Ramazan Bayramı süresince enerji sıkıntısı yaşanmaması için 24-27 Haziran tarihlerinde acil durumlar hariç planlı kesintilerin askıya alındığı bildirilen açıklamada, AEDAŞ'ın olası arızalara anında müdahale etmek üzere 891 personelini sahada görevlendirdiği kaydedildi.

Bahar aylarına göre yaz döneminde elektrik tüketiminde yüzde 70-75'lere varan artış yaşanması nedeniyle alarm durumuna geçildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AEDAŞ, yatırım çalışmalarını ve personelinin vardiya düzenini de buna göre belirledi. Yaz aylarında tüketimin en yoğun olduğu Alanya, Manavgat, Muratpaşa ve Kepez'de yatırımlarına öncelik veren AEDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarının büyük bölümünü de tamamladı. Şebeke Operasyonları Direktörlüğü tarafından hava tahminlerini 6 gün önceden takip eden AEDAŞ, yaz ayları ve bayram gibi özel dönemlerde tüketim artışlarını da yakından izleyerek planlamalarını bu doğrultuda yapıyor."

Açıklamada, 2016'da turizmde zor bir dönem geçiren bölgede elektrik tüketiminin yüzde 0,34 gibi sınırlı bir oranda arttığı, bu yıl nisan ve mayıs ayında yaşanan tüketim artışının, 2017'nin çok daha iyi geçeceğinin göstergesi olduğu bildirildi.

- "Amacımız, kesintisiz enerji sağlamak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, turizm sektöründe hedefin bu yıl 2015'teki rakamları yakalayıp, daha da üzerine çıkmak olduğunu hatırlatarak, Antalya'nın elektrik dağıtımını yapan şirket olarak özellikle yaz aylarında saha ekiplerini güçlendirdiklerini belirtti.

Vardiya düzenlerini yeniden belirleyerek ekipleri sürekli hazır tuttuklarına işaret eden Müdüroğlu, "Hedefimiz bu yıl da 7/24 çalışarak tüketicilerimize, yerli ve yabancı turistlere kesintisiz enerji sağlamak. Özellikle bayram tatillerinde yerli turistin de yoğun ilgi gösterdiği bölgemizde enerji sıkıntısı yaşanmaması için her türlü önlemi alıyoruz. Ramazan Bayramı boyunca olası arızalara anında müdahale etmek üzere 891 personelimiz sahada görev yapacak." değerlendirmesinde bulundu.

Müdüroğlu, 2016'yı 176 milyon liralık yatırımla tamamladıklarını, bu yıl bölgenin elektrik dağıtım sistemine 183 milyon liralık daha yatırım yapacaklarını belirtti.

AEDAŞ'ın hedefinin 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık dönemde toplam yatırım tutarının 986 milyon liraya çıkarmak olduğuna dikkati çeken Müdüroğlu, şunları kaydetti:

"Teknoloji ve altyapı yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Veri Toplama ve Uzaktan Kumanda Kontrolü (SCADA) sistemine 2016 sonu itibarıyla 162 orta gerilim dağıtım merkezini dahil ederek bu yönde önemli adımlar attık. 2017 sonunda 200 merkezi kapsaması planlanan SCADA sisteminin olduğu yerlerde, uzaktan müdahale ile kesinti sürelerinde yüzde 90 azalma sağlandı. Uzaktan enerji verilemeyen yerlerde ise lokasyon tespiti sayesinde kesinti süreleri yüzde 30 geriledi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.