AEÜ, KOBİ'lere proje hazırlama desteği verecek

AEÜ, KOBİ'lere proje hazırlama desteği verecek
KIRŞEHİR (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Kırşehir İl Müdürü Hasan Akgümüş, başlatılan "KOBİ-GEL...

KIRŞEHİR (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Kırşehir İl Müdürü Hasan Akgümüş, başlatılan "KOBİ-GEL Destek Programı" için Ahi Evran Üniversitesinin (AEÜ) KOBİ'lere proje hazırlama desteği vereceğini söyledi.

Akgümüş, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan KOBİ-GEL Destek Programı için çağrıya çıkıldığını ifade etti.

Program ile KOBİ'lere imalat sektöründe 300 bin lira hibe, 500 bin lira da faizsiz geri ödemeli kredi desteği sağlandığını belirten Akgümüş, şöyle konuştu:

"Bu program ile yerli üretimimizi desteklemeyi amaçlıyoruz.Yerli üretim gün geçtikçe daha çok önem kazanıyoruz. KOBİ'lere devlet teşvikiyle makinelerini yenileme ve ekipmanlarını daha aktif hale getirme imkanı sunulmakta. Ankara, İstanbul, Bursa gibi iller yüzde 60, Kırşehir gibi iller yüzde 80 oranında bu desteklerden faydalanacak. Destek minimum 6 ay, maksimum 12 ay olarak hazırlandı."

Kırşehirli firmaların bu destek pastasından daha fazla pay almasını arzu ettiklerine işaret eden Akgümüş, AEÜ'nün de proje hazırlama katkısı sunacağını vurgulayarak, "Proje hazırlama noktasında sanayicilerimiz sıkıntı çekiyor. Geçen hafta üniversitemizle de bu konuları görüştük. Üniversitemiz proje hazırlanması noktasında destek verecek. Sanayicilerimiz talep etmeleri halinde üniversite destek sağlayacak. Rektörümüz ve öğretim üyelerimiz proje hazırlama desteğine hazır olduklarını söylediler" diye konuştu.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu da KOBİ'lerin ömrünün Türkiye'de ortalama 6 yıl olduğunu, Avrupa'da ise daha fazla süre faaliyet yürüttüğünü dile getirerek, özellikle teknolojik yatırımlara ciddi destekler sağlandığını, bu nedenle sanayicilerin proje hazırlayarak başvuru yapması gerektiğini kaydetti.

Bilgilendirme toplantısına çok sayıda KOBİ temsilcisi ve girişimci katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.