Aeü'de 44 Proje Hazırlandı

Aeü'de 44 Proje Hazırlandı
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, görev süresince 44 projeye imza attığını söyledi.Karakaya, Bağbaşı...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, görev süresince 44 projeye imza attığını söyledi.

Karakaya, Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki rektörlük binasında gazetecilerle bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Karakaya, göreve geldiği andan itibaren 44 projeye imza attığına işaret ederek, bunlardan 18'ini tamamladıklarını, 26'sının ise yapım aşamasında olduğunu vurguladı.

AEÜ'nün Yükseköğretim Kurulunun projesi kapsamında pilot üniversiteler arasında bulunduğunu anlatan Karakaya, "Üniversitemiz, 40 üniversite arasından seçilen 5 pilot üniversite arasında yer aldı. Pilot seçilen 5 üniversite de ayrı ayrı alanlardan projeler hazırladı. Üniversitemiz de tarım ve jeotermal alanlarında 7 proje hazırlayarak destek için Kalkınma Bakanlığı'na sundu." dedi.

Üniversitede devam eden TOKİ 2. Etap inşaatları hakkında da bilgi aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

"Ziraat Fakültesinin yüzde 87’si, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yüzde 64’ü, Eğitim Fakültesinin yüzde 66’sı ve Maraton Tribününün de yüzde 30’u tamamlandı. 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yüzde 43, Kongre ve Kültür Merkezi ise yüzde 58 oranında tamamlandı. Çiçekdağı Meslek Yüksekokulunun yüzde 98’i tamamlanarak taşınma işlemlerine başlandı. Ahi Evran Üniversitesi Caminin ise yüzde 85’i bitirildi."

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektör Karakaya, daha sonra onlara rektörlük binasının terasından inşatları göstererek bilgi verdi.

Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Rüştü Yeşil, ve çok sayıda gazeteci katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.