AEÜ'nün 30 yıllık fiziki bina ihtiyacı karşılanıyor

AEÜ'nün 30 yıllık fiziki bina ihtiyacı karşılanıyor
Rektör Prof. Dr. Karakaya: "TOK ile yapılan protokoller ve kendi yaptırdığımız binalarla üniversitemizin 30 yıllık fiziki ihtiyacı karşılanacak"

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaptıkları protokoller ve kendi imkanlarıyla yapacakları binalarla üniversitenin 30 yıllık fiziki ihtiyacının karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AEÜ'nün ihtiyacı olan binaların bir kısmını TOKİ ile protokol imzalayarak, bir kısmını da kendi imkanlarıyla yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

TOKİ'nin daha önce 2 binanın inşaatını tamamladığını, 5 bina için de yeni protokol imzaladıklarını belirten Karakaya, şöyle konuştu:

"5 tane binamızın ihalesi yapıldı, temeli atılacak. Sosyal tesis olarak haftaya protokolünü yapacağımız sosyal tesis inşaatımız var. TOK ile yapılan protokoller ve kendi yaptırdığımız binalarla üniversitemizin 30 yıllık fiziki ihtiyacı karşılanacak. İhtiyacımız olan binaların yapımı için canla başla çalışıyoruz. Nisan ayı itibariyle yeni binaların inşaatı başlayacak. Üniversitemizin 30 yıllık bir fiziki ihtiyacı karşılanmış olacak. Kampüs içerisinde 11'e yakın binamız bu sürede hizmet vermeye başlayacak."

Karakaya, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın Kırşehir'e gelerek üniversitedeki inşaat alanlarında incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, "Kendisini sürekli Ankara'da ziyaret ettim. Yardımlarını hiç eksik etmediler" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.