AFAD'tan 3 bin Iraklı aileye yardım

AFAD'tan 3 bin Iraklı aileye yardım
Kerkük ve Tuzhurmatu'da, AFAD'ın gönderdiği 3 bin kumanyanın dağıtımına başlandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Irak'ta çatışma mağduru 3 bin sığınmacı aileye insani yardımda bulundu.

AFAD'ın Irak'a ulaştırdığı 3 bin kumanyanın dağıtımına ilk olarak Kerkük'ün Esra Mafkudin bölgesinde başlandı. Buradaki Adil Camisi'nde kalan 800 aileye kumanyalar dağıtıldı. Kerkük'ün diğer semtlerinde kalan ailelere yönelik dağıtımlar devam ediyor. İkinci yardım dağıtımı da Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesinde kalan bin aileye yapıldı.

Dağıtımları organize eden Irak Türkmenleri Dayanışma ve Kalkınma Derneği Mali Sorumlusu Vehbi Bezzaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD'ın gönderdiği 3 bin kumanyanın, muhacir ailelere dağıtılmaya başlandığını söyledi. 20 kilogramdan oluşan kumanyaların içerisinde bakliyat, un, zeytin, yağ, şeker, salça, konserve ve süt tozu olmak üzere bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü gıdanın bulunduğunu anlatan Bezzaz, toplamda 3 bin aileye yardımları ulaştıracaklarını kaydetti. Bezzaz, yardımlarını esirgemeyen hayırsever Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür etti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.