AFAD’tan "O Kahraman Benim" Projesi

AFAD’tan "O Kahraman Benim" Projesi
AFAD ekipleri, “Asıl Kahraman Sizsiniz” sloganıyla hayata geçireceğimiz bu proje ile daha çok can kurtarmayı hedeflediklerini belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), sivil savunma hizmetleri kapsamında afet ve acil durumlarda vatandaşların korunması, ülke savunmasına destek verecek olaylara karşı hazırlıklı olunması için ‘O Kahraman Benim' adı altında gönüllülük kampanyası başlattı. 'O Kahraman Benim' kampanyasıyla 18-65 yaş arasında herkes gönüllü olabilecek.

2 bin 83 vatandaş AFAD gönüllüsü oldu

Arama kurtarma ekiplerinin müdahaleleri kadar olay yerinde bulunan kişilerin soğukkanlı ve planlı davranışlarının da çok önemli olduğunu belirten AFAD ekipleri, “Asıl Kahraman Sizsiniz” sloganıyla hayata geçireceğimiz bu proje ile daha çok can kurtarmayı hedeflediklerini belirtti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ‘O Kahraman Benim’ Gönüllülük kampanyası kapsamında Konya İl genelinde yürütülen AFAD gönüllü faaliyetleri devam ediyor. Konya’da şu ana kadar 2 bin 83 vatandaş AFAD gönüllüsü oldu.

72 SAATLİK EĞİTİM

Yapılan eğitimlerde Afet ve acil durumlarda ilk 72 saat, AFAD’ın afetlerdeki rolü, Konya’da ve ülkemizde meydana gelen afet türleri, afet öncesi – sırası ve sonrası hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı ve alınması gereken tedbirler uygulamalı olarak AFAD gönüllerine anlatılacak. AFAD gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar konya.afad.gov.tr veya afad.gov.tr adreslerinden başvuru yapabilecek.(Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.