Afganistan Devlet Başkanı Gani Tacikistan'da

Afganistan Devlet Başkanı Gani Tacikistan'da
Gani, Başbakan Kahir Rasulzade ve Temsilciler Meclisi Başkanı Şükürcan Zuhurov ile görüştü

TAŞKENT (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, resmi ziyaret için geldiği Tacikistan'da Başbakan Kahir Rasulzade ve Temsilciler Meclisi Başkanı Şükürcan Zuhurov ile görüştü.

Gani ve Rasulzade arasındaki görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve güncel meseleler ele alındı. Tacikistan ile Afganistan arasındaki siyasi, ticari-ekonomik, yatırım, bilim, teknik, sağlık ve eğitim alanlarında çok yönlü ilişkilerin gözden geçirildiği toplantıda, geçen yıl iki ülke arasında 104 milyon doları bulan dış ticaret hacminin daha da geliştirilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Afganistan Devlet Başkanı Gani daha sonra Tacikistan Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Şükürcan Zuhurov ile bir görüştü.

Temsilciler Meclisi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Gani ve Zuhurov, parlamentolar arasındaki ilişkileri ve iki ülke arasındaki işbirliğini ele aldı. Görüşmede, taraflar ayrıca yarın katılımcı ülkelerin liderleri tarafından temeli atılacak, Kırgızistan ve Tacikistan elektriğini Pakistan ve Afganistan'a sevk edecek CASA-1000 projesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Gani, amaçlarının iki ülkenin tüm alanlardaki ilişkilerini daha da geliştirmek olduğunu kaydederek, bunun için gereken adımları atmaya hazır olduklarını belirtti.

Zuhurov, iki ülke arasında ticari-ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurgulayarak, Tacikistan-Afganistan-Pakistan demir yolu inşaatı projesinin hayata geçirilmesinin bölge ülkeleri için faydalı olacağını dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.