Afganistan Devlet Başkanı Gani'nin eşi Washington'da konuştu

Afganistan Devlet Başkanı Gani'nin eşi Washington'da konuştu
Rula Saade Gani: - "Kadını korumak amacıyla yeni getirilen yasalar sonucunda, gündelik hayatta kadınlar daha aktif bir rol almaya başladı"

WASHINGTON (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin eşi Rula Saade Gani, Afgan kadınlarının kamusal alanda daha fazla hak elde etmeye başladığını söyledi.

Rula Gani, düşünce kuruluşu ABD Barış Enstitüsünde, "Afganistan'da yaşanan şiddetin tarihi, adalet alanında yapılan yenilikler ve Afgan toplumunda kadının rolü" başlıklı bir konuşma yaptı.

Gani, yeni kurulan hükümetle Afganistan'ın bir hukuk devleti olduğunu dile getirdi.

Bunun neticesi olarak Afgan kadınlarının kamusal alanda daha fazla hak elde etmeye başladığını belirten Gani, "Kadını korumak amacıyla yeni getirilen yasalar sonucunda, gündelik hayatta kadınlar daha aktif bir rol almaya başladı" ifadesini kullandı.

Afganistan'da hapishanelerdeki kadınlar hakkında da yeni uygulamalar yapmaya hazırlandıklarına işaret eden Gani, birçok kadının tutuklu bulunduğu süre içerisinde cinsel istismar ve fiziksel şiddete maruz kaldığını anlattı.

Gani, "Bu konu gündemimize geldiğinden beri yaklaşık 100 kadın hapishanelerden serbest bırakıldı ve bir o kadarının da suçlarında hafifletme uygulandı. Bütün kadınların dosyalarını tek tek inceleyip, suç durumlarını gözden geçireceğiz" dedi.

Rula Saade Gani, batı medyasında Afganistan'a dair yapılan haberleri de eleştirdi. Basının Afganistan'a karşı ön yargılı yaklaştığını savunan Gani, "Gördüğünüz her şey doğruyu yansıtmıyor olabilir. Daha kötüsü ise güzel olan neredeyse hiçbir şey basına yansımıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.