Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Çin'de

Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Çin'de
Abdullah, resmi törenle karşılandı- Çin ile Afganistan arasında 6 anlaşma imza atıldı

PEKİN (AA) - Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah, Çin Başbakanı Li Kıçiang tarafından resmi törenle karşılandı.

Başkent Pekin'in Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda yapılan resmi törende Li ve Abdullah, iki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Törenin ardından taraflar heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Li ve Abdullah'ın hazır bulunduğu imza töreninde iki ülke arasında Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma projesi, eğitim, tarım, altyapı, teknoloji ve ekonomi alanlarını kapsayan 6 anlaşma imzalandı.

İkili ilişkilerin kapsamlı şekilde genişletilmesi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde sınır güvenliği, terörle mücadele, Afganistan'daki barış süreci ve ticari ilişkiler görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer alırken bölgesel ve uluslararası sorunlara da değinildi.

- Afganistan'dan Çin'e destek

Görüşmeye ilişkin yapılan basın açıklamasında, Afganistan tarafının, tartışmalı Güney Çin Denizi konusunda Çin'in duruşunun yanı sıra egemenlik sorunları noktasında da barışçıl yollarla çözüm arama çabalarını desteklediği belirtildi.

Abdullah'ın yarın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesi bekleniyor.

Abdullah, Çin temaslarını Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'yi ziyaret ederek tamamlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.