Afganistan'a kaçırılan Tacikistan vatandaşları serbest bırakıldı

Afganistan'a kaçırılan Tacikistan vatandaşları serbest bırakıldı
TAŞKENT (AA) - Tacikistan'dan silahlı bir Afgan çete tarafından Afganistan'a kaçırılan iki Tacikistan vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi....

TAŞKENT (AA) - Tacikistan'dan silahlı bir Afgan çete tarafından Afganistan'a kaçırılan iki Tacikistan vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi.

Tacikistan Sınır Koruma Birlikleri Basın Sözcüsü Muhammadcan Ulughocayev, 25 Mart'ta ülkenin Afganistan sınırındaki Hatlan vilayetinde, Şohon-Zigar otoyolu inşaatında çalışan ve Afganistan'dan ülkeye sızan silahlı çete tarafından kaçırılan iki vatandaşın serbest bırakılması için görüşmelerin olumlu sonuçlandığını söyledi.

Ulughocayev, Afgan yerel yönetici ve otoriteler aracılığıyla yapılan görüşmelerin ardından serbest bırakılan rehinelerin Tacikistan'a döndüğünü ifade etti.

Tacikistan vatandaşlarının kaçırılması sırasında bir Tacikistanlı da hafif yaralanmıştı.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, olayın araştırılması ve rehin alınan vatandaşların kurtarılmasına ilişkin Sınır Koruma Birlikleri Komutanı Racabali Rahmanali'nin başkanlığında özel komisyon kurulması talimatı vermişti. Söz konusu komisyon, Afgan yerel yöneticiler aracılığıyla Tacik rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmeler başlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.