Afganistan'da Hükümet Karşıtı Protesto

Afganistan'da Hükümet Karşıtı Protesto
MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde düzenlenen gösteride yüzlerce kişi, Eşref Gani hükümetini protesto etti.Kentin...

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde düzenlenen gösteride yüzlerce kişi, Eşref Gani hükümetini protesto etti.

Kentin Siyah Gird bölgesinde toplanan göstericiler, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'un fotoğrafları ve Afganistan bayrağını taşıdı.

Göstericiler, ''Adalet istiyoruz'', ''Biz oyumuzun hesabını istiyoruz'', ''Yaşasın Raşid Dostum'' ve ''Hakkımızı istiyoruz'' sloganları attı.

Cunbüş Milli Partisi Belh İl Başkanı Sayed Şamsuddin Sadat, göstericilere hitaben yaptığı konuşmada Gani hükümetine verdikleri oyun karşılığını alamadıklarını, tepkilerini göstermek için toplandıklarını belirtti.

Afganistan halkının özellikle ülkedeki Türk kökenlilerin hükümete güvenini kaybettiğini ifade eden Sadat, hükümeti etnik ayrımcılık yapmakla suçladı.

Sadat, ''Eşref Gani bizim oyumuzla başkan oldu. İktidara geldikten sonra da bizi unuttu, verdiği sözleri tutmadı.'' dedi.

- ''Hükümet yanlış politika yürütüyor''

Eski milletvekili Sayed Farukhşah Canab da Devlet Başkanı Gani'nin yanlış politika yürüttüğünü,bu nedenle halk ile hükümet arasında boşluk oluştuğunu ileri sürdü.

Afganistan genelinde artan terör tehdidine değinen Canab, hükümetin yanlış politikaları yüzünden terör saldırılarının gün geçtikçe arttığını savundu.

Canab, Afganistan'da yaşayan herkesin haklarını talep etme imkanına sahip olduğunu vurguladı.

Canab, ''Hükümet, bu yanlış politikasından vazgeçmeli, eğer vazgeçmezse ülkenin durumu daha da kötü olur, olan yine millete olur, oy verenler hesabını da sorar.'' diye konuştu.

Sıkı güvenlik önlemleri altından gerçekleşen gösteri olaysız son buldu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.