Afreximbank'tan Tunus Açılımı

Afreximbank'tan Tunus Açılımı
Afrika İthalat ve İhracat Bankası (Afreximbank) gelecek dönemde Tunus'taki yatırımlara destek verecek

TUNUS (AA) - Afrika İhracat ve İthalat Bankası’nın (Afreximbank), Tunus ile finansal alanda ilişkilerini geliştirmek istediği belirtildi.

Başkent Tunus’ta yatırımcılara dönük düzenlenen sempozyumda konuşan Afreximbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kamil, bankanın, 2020 yılına kadar Tunus ile yaklaşık 1 milyar dolarlık ticari hacme ulaşmayı planladığını açıkladı.

Kamil, Afreximbank’ın Tunuslu yatırımcılara sağlayacağı finansın, ülkenin yeni kalkınma planları çerçevesinde özel sektöre dönük olacağını belirtti.

Tunuslu yetkililerle ilgili projeler üzerinde yoğun istişareler yürüttüklerini söyleyen Kamil, Afreximbank’ın en çok ilgilendiği alanlar arasında altyapı, sanayi ve liman bölgeleri ile elektrik santralleri projelerinin yer aldığını vurguladı.

Merkezi Mısır’da olan Afreximbank 1993 yılında kuruldu. Halen 5 milyar dolarlık sermayeye sahip olan banka, 42 Afrika ülkesi arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için finans imkanları sağlıyor.

Finans uzmanları, Afreximbank'ın 2011 devrimi sonrasında Tunus ile ilişkilerini zayıflattığına dikkati çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.