Afrika Birliği'nden Dsö'nün Yeni Genel Direktörüne Tebrik

Afrika Birliği'nden Dsö'nün Yeni Genel Direktörüne Tebrik
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Muhammed: - "Kıtadaki tüm sağlık bakanlarına birleştikleri ve Adhanom'a destek oldukları için teşekkür ediyorum. Afrika hemfikir olduğunda kazanır" - Etiyopya Başbakanı Desalegn:- "Tedros’un zaferi, Etiyopya’nın uluslarası

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yeni genel direktörü seçilen Tedros Adhanom’u kutladı.

Afrika Birliği resmi internet sitesinden kutlama mesajı yayımlayan Muhammed, Adhanom'un birliğin desteğiyle seçimi iki güçlü adaya rağmen kazandığını belirterek, “Afrika hemfikir olduğunda kazanır.” ifadelerini kullandı.

Birlikteki görevi sırasında Adhanom’un Afrika Birliği'nin “Gündem 2063” gibi önemli çalışmalarında yer aldığını hatırlatan Muhammed, dünyanın sağlık konusunda uzman, dört dörtlük bir devlet adamını tercih ettiğini vurguladı.

Kıtadaki tüm sağlık bakanlarına birleştikleri ve Adhanom'a destek oldukları için teşekkür eden Muhammed, Adhanom'a DSÖ’deki görevi boyunca da destek olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bu arada, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ve Başbakan Hailemariam Desalegn de vatandaşlarını kazandığı başarıdan dolayı tebrik etti.

"Tedros’un zaferi, Etiyopya’nın uluslarası toplum tarafından kabul gördüğünün bir ispatı." diyen Desalegn, seçimin aynı zamanda ülkenin bir diplomasi başarısı olduğunu belirtti.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Dünya Sağlık Asamblesi'nin 70'inci toplantısında düzenlenen seçimlerin üçüncü turunda oyların çoğunluğunu alan Adhanom, Afrika Birliği'nin de resmi adayı olarak yarışmıştı.

Ülkesinde 2005 ve 2012 yılları arasında sağlık bakanlığı görevi yapan Adhanom, 2012 ve 2016 yılları arasında dışişleri bakanlığı koltuğuna oturmuştu.

Adhanom, 5 yıl boyunca yürüteceği Genel Direktörlük görevine 1 Temmuz'da resmen başlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.