"Afrika'da Sağlık" Başlıklı Uluslararası Kongre Gala Yemeği

"Afrika'da Sağlık" Başlıklı Uluslararası Kongre Gala Yemeği
Sağlık Bakanı Demircan:- "Medeniyet krizi elbette sona erecek, bu şekilde devam edemez, o ses Türkiye'den çıkıyor, o ses Afrika'da, Ortadoğu'da, Uzakdoğu'da yankısını buluyor, bütün dünyayı kaplayacak. Dünya beşten büyüktür"- "İnsanlığı sömürülecek eşya m

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, medeniyet krizinin sona ereceğini ifade ederek, "Medeniyet krizi elbette sona erecek, bu şekilde devam edemez, o ses Türkiye'den çıkıyor, o ses Afrika'da, Ortadoğu'da, Uzakdoğu'da yankısını buluyor, bütün dünyayı kaplayacak. Dünya beşten büyüktür." dedi.

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen, "Afrika'da Sağlık" başlıklı Uluslararası Kongrenin Gala Yemeğine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, son üç yüz yıldır devam eden medeniyet krizinin çözümünün adımlarının atıldığını söyledi.

Medeniyet krizine karşı insanlığın aradığı gayretler olduğunu kaydeden Demircan, şöyle devam etti:

"İnsanlığı sömürülecek eşya mesabesinde gören bir anlayış, bütün dünyayı kendisine almak isteyen bir anlayış, mülk edinme hırsıyla dünyaya saldıran bir anlayış, 'kaynaklar yetersiz ihtiyaçlar sonsuz' saplantısıyla bilinen anlayış dünyaya adeta saldırıyor son üç yüz yıldır. Ama bunun önüne geçecek, çağrıyı taşıyan insanlar bugün artık bir araya gelebiliyor. Onların o sun'i, dayatmacı, büyüklük iddialarına karşı biz de varız. Dünya hepimizin, dünyanın kaynakları hepimize yeter, yeter ki biz ihtiyaçların sonsuzluğunu değil, ihtirasların sonsuz olduğunu görelim, iddiasını ortaya koyan çözümü insanlık, inşallah önümüzdeki günlerde üretecektir."

Bakan Demircan, medeniyet krizinin sona ereceğini ifade ederek, "Medeniyet krizi elbette sona erecek, bu şekilde devam edemez, o ses Türkiye'den çıkıyor, o ses Afrika'da, Ortadoğu'da, Uzakdoğu'da yankısını buluyor, bütün dünyayı kaplayacak. Dünya beşten büyüktür." diye konuştu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman ise yaptığı konuşmada, Batılıların Afrikalı çocukları sergiledikleri insanat bahçeleri yaptıklarını, Osmanlı'nın Afrika'yı terk ettiğinden beri kıtaya kan, gözyaşı, acı ve zulüm götürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu tarafından başarı ödülüne layık görülen Doktor Musa Muhammed Nordi'ye ödülünü takdim etti.

Programa katılan yabancı konuklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun sevgi gösterisinde bulunurken, bir grup öğrenci tekbir getirdi ve "Ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı.

Gala yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra 30 farklı ülkeden gelen 400'ün üzerinde sağlık bilimleri alanında öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Program sonunda konuklar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.