Afrikalı Göçmenlerin Libya'da Köle Olarak Satıldığı İddiası

Afrikalı Göçmenlerin Libya'da Köle Olarak Satıldığı İddiası
Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian:- "(Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddialarına ilişkin) Libya adaleti prosedürleri tamamlayamazsa Libya'ya karşı uluslararası bir yaptırım prosedürünü başlatmamız gerekecek"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddialarına ilişkin, Libya adaletinin prosedürleri tamamlamaması halinde Libya'ya karşı uluslararası yaptırım prosedürünü başlatmaları gerekeceğini söyledi.

Le Drian, Ulusal Meclis'te yaptığı konuşmada bir milletvekilinin sorusu üzerine Afrikalı göçmenlerin Libya'da köle olarak satıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) Libya'daki sığınmacıların sorununa ilişkin bu sabah acil toplantı talep etme kararı aldığını belirten Le Drian, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) de desteğini istediğini ifade etti.

Le Drian, BMGK ve UHNCR'den Libya'daki sığınmacıların gerçek durumu hakkında bilgi vermelerini arzu ettiğini söyledi.

Libya hükümetinin konuyla ilgili araştırma yaptığını ifade eden Le Drian, bunun hızlı şekilde sonuçlanmasını umduğunu belirterek, "Libya adaleti prosedürleri tamamlayamazsa Libya'ya karşı uluslararası bir yaptırım prosedürünü başlatmamız gerekecek." dedi.

Macron, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin, "Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur." ifadesini kullanmıştı.

Ülkelerindeki çatışmalar ve güvenlik sorunları nedeniyle Avrupa'ya kaçmak isteyen çok sayıda Afrikalı göçmen Libya'dan geçiyor.

CNN International, geçen hafta Libya'nın başkenti Trablus'ta Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını içeren görüntüler yayımlamıştı.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.