Afrikalı Ormancılara Toroslar'da Eğitim

Afrikalı Ormancılara Toroslar'da Eğitim
Mersin'in Erdemli ilçesindeki yaylalarda, 19 Afrika ülkesinden gelen 30 ormancıya, ormancılık ve yangınla mücadele gibi konularda eğitimler verildi

MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığında yürütülen çalışma kapsamında 19 Afrika ülkesinden 30 ormancıya, Mersin'in Erdemli ilçesindeki yaylalarda eğitimler verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Sekreteryası tarafından da desteklenen çalışmada Afrikalı ormancılar, ilçenin yüksek rakımındaki Kabaardıç yaylasına çıkarıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve Erdemli Orman İletme Müdürü İsmail Çelik'in de katıldığı gezide misafir ormancılara, ormanlık ve ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı bölgeler ve tarım arazilerinin işlenmesi, çalışmaları ve iş makinelerinin çalışma teknikleri ile sulama suyu konularında eğitimler verildi.

Ormancılar, Yörük çadırlarını da ziyaret ederek, hem onlarla birlikte keçi sağdı hem de Yörük ayranı içti.

Gözükara, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgi paylaşımlarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Ülke olarak, çölleşmeyle mücadele için bilgi paylaşımını bir borç olarak görüyoruz. Bu yıl içerisinde 3. gezimizi, 19 ülkeden 30 ormancıyla birlikte düzenliyoruz, onlara bilgiler veriyoruz." dedi.

Misafirlerin, Yörük çadırlarını ziyaret ederek, Yörüklerin yaşamlarını da görme imkanı bulduğunu vurgulayan Gözükara, çalışmaların süreceğini kaydetti.

Geziye Burkina Faso'dan katılan Mure Uhunamure ise Türkiye'de olmaktan dolayı mutluluk yaşadığını belirterek, "Benim ülkem ile Türkiye'deki ormancılık faaliyeti çok farklı. Burada ormanlara çok önem veriyorlar. Ormancılık her geçen gün daha da gelişiyor. Bu geziden çok önemli bilgiler elde ettik. Bizleri ağırlayan ve konuk ederek bilgi veren bütün ekibe teşekkür ederim." diye konuştu.

Teknik gezinin ardından düzenlenen yangın tatbikatında katılımcılara, orman yangınlarına müdahale konusunda bilgiler verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.