Afs Başvuruları İçin Son Gün 27 Ekim

Afs Başvuruları İçin Son Gün 27 Ekim
AFS Kültürlerarası Programlarının 2018-2019 dönemi için son başvuru tarihi, 27 Ekim 2017 olarak duyuruldu

İSTANBUL (AA) - Uluslararası kültürel hareketlilik ve öğrenme alanında 1974'ten beri projeler gerçekleştiren Türk Kültür Vakfı, AFS Kültürlerarası Programları 2018-2019 dönemi için son başvuru tarihinin 27 Ekim 2017 olduğunu bildirildi.

Türk Kültür Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 15-18 yaş grubundan 146 öğrenciyi, dünyanın dört bir yanına kültürlerarası deneyim amacıyla gönderen vakıf, AFS ile 2018'de yurt dışına 300 öğrenci göndermeyi ve 80 öğrenciyi de konuk etmeyi hedefliyor.

Vakıf, 2018 dönemi kültürlerarası öğrenme deneyimi için yapılacak AFS başvurularını, 27 Ekim 2017 tarihine kadar "www.turkkulturvakfi.org.tr" adresindeki internet sitesinden alacağını duyurdu.

Türk Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mete Fanuscu, liselere yönelik yürütülen ve 60 yılı aşkın süredir devam eden AFS Kültürlerarası Programları'na dair şunları söyledi:

"Empati, hoşgörü, gönüllülük ve toplumsal sorumluluk değerlerini paylaşan bir vakıf olarak daha barışçıl ve diyalog yanlısı bir dünya kurma amacını taşıyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz projelerle şimdiye kadar 6 bin öğrencinin İtalya'dan, Brezilya'ya, Hindistan ve Tayland'dan ABD'ye dünyanın dört bir yanında kültürlerarası programlara katılmasını, 5 bin öğrencinin Türkiye'de konuk olmasını sağladık. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olarak yürüttüğümüz öğrenci değişim programlarımızın süreleri 3-6 aylık kısa dönem ve 1 yıllık uzun dönem olmak üzere ikiye ayrılıyor. Her yıl ortalama 180-190 öğrenci, değişim programlarımızdan faydalanıyor. 2017’de AFS Kültürlerarası Programlarına bin 500 başvuru olmuştu. Gelecek yıl ise 5 bin başvuru hedefliyoruz" dedi.

Fanuscu, AFS’ye katılan öğrencilerin, yanında kaldıkları ailenin bir üyesi olduğunu belirterek, "Eskiden AFS’ye katılım için ABD trend ülke iken, son dönemlerde Avrupa ülkeleri daha çok ilgi görüyor. Aileler, çocuklarının İngilizce dışında başka bir yabancı dili öğrenmesini tercih etmeye başladı. AFS sayesinde öğrenciler, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde isterlerse yurt dışında bir hayat kurabilecek donanıma ve perspektife sahip olup dünya vatandaşı olabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.