Afyon'da 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Afyon'da 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması
AFYONKARAHİSAR (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinlikleri Afyonkarahisar'da...

AFYONKARAHİSAR (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinlikleri Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

İmaret Camisi'nden Anıtpark Meydanı'na kadar mehter takımı ile beraber yürüyen öğrenciler daha sonra Akarçay’da hazırlanan ülke tanıtım stantlarında kendi ülkelerine ait ürünleri sergiledi.

Vatandaşlar farklı ülkelerden gelen öğrencilere büyük ilgi gösterdi.

Akarçay'da yapılan etkinliklere Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Mehmet Karakaş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Ziya Bilim, "Bizim gözümüzde ülkemize gelen öğrencilerin hepsi misafirdir ve hedefimiz dil,din,ırk ayrımı yapmadan tüm misafir öğrencilerimize güzel bir şekilde ev sahipliği yapmaktır. Ülkemizde bulundukları zaman zarfında iyi, kötü günlerinde yanlarında olarak sosyal çevrelerini oluşturma gayreti içerisindeyiz." dedi.

Bu yıl 7 ülke, 43 şehirde düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda ana tema olarak 'Biz Kardeşiz, Biz Geleceğiz' sözünü kullandıklarını dile getiren Bilim, "İslam kardeşliğinde inanç birliği dışındaki bütün kriterler devre dışı kalır. Herkes din kardeşi ve Allah’ın kulu olma ortak paydasında birleşir. Biz bir milletiz yani biz millet derken millet-i İbrahim’i kastediyoruz, tevhidi kastediyoruz, tarihi beraberliği, birliği kastediyoruz. O anlamda hepimiz tek bir milletiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.