Ağaçlandırma Projesi Toplantısı Yapıldı

Ağaçlandırma Projesi Toplantısı Yapıldı
Orman İşletme Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içersinde yapılması planlanan meyveli ve meyvesiz fidan dikilmesi ile ilgili olarak Ağaçlandırma Projesi toplant...

Orman İşletme Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içersinde yapılması planlanan meyveli ve meyvesiz fidan dikilmesi ile ilgili olarak Ağaçlandırma Projesi toplantısı yapıldı.

Vali Orhan Alimoğlu Başkanlığında Valilik makamında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık ve Kaymakam adayları katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Orman Haftasında isteyen herkese ücretsiz çam fidanları dağıtacaklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy “Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Ödemiş Köyü sınırları içerisinde MÜSİAD Hatıra Ormanı oluşturmayı düşünüyoruz. Geçen yıl Kızılay Karabük Şubesi tarafından yapılan kan bağışı kampanyasına katılan 9 bin bağışçımız adına ağaç diktik. Ayrıca köy ve yol kenarları ile yanan arazilere fidan dikmeyi düşünüyoruz” dedi.

Karabük ve ilçelerimizde badem fidanına ağırlık verdiklerini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı “Açık alanlar bularak tohum ve fidanlar dikiyoruz. Bu yıl 10 bin adet ceviz fidanı, 8 bin 5 yüz bağ fidanı ve 7 bin 5 yüz adet karışık meyve fidanı sipariş ettik. Talep eden köylülerimizin bahçelerini gezerek dikim yapılacak bahçenin büyüklüğü ve toprak durumuna göre mühendislerimizin belirleyeceği sayı ve cinste meyve fidanlarının dağıtımını yüzde 50 hibe olarak yapacağız. İlimiz coğrafyasına uygun olması nedeniyle ayva, kiraz, elma, armut, vişne ve erik fidanlarının dağıtımını yapacağız” dedi.

Mart ayının tabiatın yeniden canlandığı bir ay olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Orhan Alimoğlu “Ağaç dikim faaliyetleri yoğun olarak bu ay içerisinde yapılır. Bizler de Mart ayı ile Nisan ayı ortasına kadar ilimizde yapılabilecek ağaçlandırma faaliyetlerini görüşmek üzere bir araya geldik. Orman Su İşleri Bakanlığımız başta olmak üzere hükümetimiz ağaçlandırma faaliyetleri üzerinde önemle durmakta. İlimizde bu çalışmalara uygun olarak yapılabileceklerin azamisini yapmaya çalışacağız. Bunun neticesinde de almış olduğumuz karara göre ilimizde bu sene Orman İşletme Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde 65 bin meyvesiz ağaç fidanı dikimi sağlayacağız. Buna ilaveten 10 bin ceviz, 7 bin 5 yüz karışık meyve türleri, 8 bin 5 yüzde üzüm bağı fidanı olmak üzere toplamda 26 bin fidan dikimini ve bakımını sağlayacağız. Bu sayılar çok değil ise de ekilir ve iyi bakılırsa az da sayılmaz. Özellikle dikimini gerçekleştireceğimiz meyveli ağaç çok önemli bir iştir. Bunu inşallah hep beraber takip edeceğiz, vatandaşlarımızın da buna destek olmasını bekliyoruz. Çünkü bu orman, ağaç ve meyve işi önce dikmeyi sonra da bakmayı gerektirir. Biz ona bakarsak o da bize daha sonra meyvesini, emeğimizin karşılığını verir. Ben bu faaliyetlerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

Toplantı daha sonra karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.