Ağır Kış Şartlarında Mehmetçik İle Omuz Omuza Vatan Savunması

Ağır Kış Şartlarında Mehmetçik İle Omuz Omuza Vatan Savunması
Doğu ve Güneydoğu'da yıllarca teröristlerle mücadelede Mehmetçik ile omuz omuza veren güvenlik korucuları, vatan savunmasında ağır kış şartlarını engel tanımıyor

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'te güvenlik korucuları, çetin kış şartlarına rağmen terör örgütü PKK'ya karşı vatan savunmasını sürdürüyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca PKK'lı teröristlerle mücadelede Mehmetçik ile omuz omuza veren güvenlik korucuları, vatan savunmasında ağır kış şartlarını engel tanımıyor.

Siirt'in Şirvan ilçesinde kırsal alanlarda ve uygulama noktalarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile görev yapan korucular, sıfırın altında 20 dereceye varan soğuk havaya ve yer yer bir metreye ulaşan kar kalınlığına rağmen terör örgütüne karşı canları pahasına amansız mücadele ediyor.

İlçenin Şeytan Kapısı mevkisinde 24 saat arazide ve mevzilerinde nöbet tutan korucular, son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleyi sürdürmekte kararlı.

"Her gün seferberlik koşulları ile nöbetimizi tutuyoruz"

Siirt Gazi Şehit Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekler Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın seferberlik çağrısını çok iyi anlıyor, görevimizi en iyi şekilde yapıp her gün seferberlik koşulları ile nöbetimizi tutuyoruz. Bir terörist kalana kadar da mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Teröre geçit vermeyeceğiz"

Bölgede 30 yıldır koruculuk yapan Abdulkadir Bozan da "Teröre geçit vermeyeceğiz. Kanımın son damlasına kadar terörle mücadele edeceğim. Bu mücadelede canımı vatan için feda edebilirim." dedi.

Şeytan Kapısı mevkinde kar altında nöbet tutan koruculardan Reşat Arsal ise terör örgütü PKK'ya karşı canla başla görev yaptıklarına işaret ederek, "Devlet yanımızda olduğunu hissettiriyor. Kar, yağmur, çamur, kış demeden görevimizi yapıyoruz. PKK'nın bitmesini istiyoruz." diye konuştu.

Ali Bozbey de her şart ve koşulda vatanı korumak için görev yaptıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.