AGİT Ermenistan'a baskı yapmalı

AGİT Ermenistan'a baskı yapmalı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun tek çözüm yolunun, aşamalı çözüm yolu olduğunu, bunun için de AGİT'in Ermenistan'a ciddi baskı yapması gerektiğini kaydetti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun tek çözüm yolunun, aşamalı çözüm yolu olduğunu, bunun için de AGİT'in Ermenistan'a ciddi baskı yapması gerektiğini söyledi.

Aliyev, yılın ilk 6 ayındaki gelişmelerin değerlendirildiği bakanlar kurulu toplantısında konuşma yaptı. Dünyada tehlikelerin arttığını, ekonomik krizlerin derinleştiğini, bütün ülkelerin krizden çeşitli şekillerde etkilendiğini söyleyen Aliyev, Azerbaycan'da kalkınmanın sürdürüldüğünü, sosyo politik durumun sabit kaldığını belirtti.

Konuşmasında Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorununa de değinen Aliyev, nisan ayında Ermenistan ordusunun provokasyonunun Azerbaycan ordusu tarafından önlendiğini ve karşı atakla 2 bin hektar arazinin işgalden kurtarıldığını hatırlattı. Sorunun kısa zamanda çözülmesi ve mevcut durumun değişmesi gerektiğini ifade eden Aliyev, Karabağ sorununun uluslararası hukuk ilkeleri ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü içerisinde çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Aliyev, "Çatışmanın tek çözüm yolu, aşamalı çözüm yoludur. Bunu elde etmek için eşbaşkan ülkelerin (AGİT Minsk Grubu) ve AGİT'in Ermenistan'a ciddi baskı yapması gerekiyor." dedi.

-"Yılın ilk 6 ayında 6,3 milyar dolar yatırım"


Ülkedeki ekonomik süreçlerden de bahseden Aliyev, "Son 6 ayda gayri safi yurtiçi hasıla azalsa da sanayi, tarım, ve petrol dışı sektörlerde büyüme yaşandı. Yine son altı ayda ülke ekonomisine 6,3 milyar dolar yatırım yapıldı ve Azerbaycan yabancı yatırımcılar için cazip ülke olarak kalmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında 78 bin daimi iş yeri açıldı. 2016 yılı tarihimizde derin ekonomik reformlar devri gibi kalacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.