Agit Minsk Grubu'ndan Erivan Ve Bakü'ye "Temkinli Olun" Çağrısı

Agit Minsk Grubu'ndan Erivan Ve Bakü'ye "Temkinli Olun" Çağrısı
BAKÜ (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları, Azerbaycan ve Ermenistan yetkililerine atacakları adımlarda ve...

BAKÜ (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları, Azerbaycan ve Ermenistan yetkililerine atacakları adımlarda ve söylemlerinde temkinli olma çağrısı yaptı.

Eş bakanlar Rus İgor Popov, Fransız Stephane Visconti, Amerikalı Richard Hoagland, Bakü ve Erivan'daki temaslarına ilişkin bildiri yayımladı.

AGİT'in resmi internet sitesinde yayımlanan bildiriye göre, görüşmelerde Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesinden yana olduklarını bir kez daha teyit etti.

Görüşmelerde cephe hattında yaşanan son gerginliklerden derin endişelerini dile getiren eş başkanlar, taraflara atacakları adımlarda ve söylemlerinde temkinli olma çağrısında bulundu.

AGİT Özel Temsilcisi Andrzej Kasprzyk başkanlığındaki misyonun genişletilmesine destek verilmesinin önemine değinen eş başkanlar, müzakere sürecinin devam ettirilmesi amacıyla güven ortamının sağlanması için ateşkese uyulmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Eş başkanların kısa zamanda Viyana'da Minsk Grubu üyeleriyle bir araya gelecekleri kaydedildi.

Minsk Grubu eş başkanları ve AGİT Özel Temsilcisi Kasprzyk temasları çerçevesinde 11 Mart'ta Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüş, 27 Mart'ta da Erivan'da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelmişti.

- AGİT Minsk Grubu

Minsk Grubu, Ermenistan-Azerbaycan anlaşmazlığı ve Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesini teşvik ve taraflar arasında aracılık etmek amacıyla 1992'de kuruldu.

Eş başkanlığını Rusya, Fransa ve ABD'nin yürüttüğü AGİT Minsk Grubu, 25 yıl boyunca birçok girişimde bulunmasına rağmen Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik somut neticeler elde edemedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.