Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Ağız Tadıyla Terörsüz Bir Bayram

Ağız Tadıyla Terörsüz Bir Bayram

 

Şehir olarak bayramın etkisine girdik. Marketlerde AVM’lerde kasalarda oluşan uzun kuyruklar bunun en somut göstergesi. Bizim

 

Konyalı biraz pimpiriklidir. Kurbanını pek son güne bırakmayı sevmez. O bağlamda Kurban pazarlarında aşırı yoğunluktan bahsetmek zor. Seyrinde devam ediyor satışlar... 1 ay önce kurbanını alanlara göre fiyatlarda bir miktar daha artıştan söz edilebilir.

 

Bayram, inşallah kazasız belasız terörsüz geçer. Bu dinginlik bunun işareti olur.

 

Terör örgütüne verilen ağır zayiat siyasi uzantının da belini bükmüşe benziyor. Bu devleti istediğiniz kadar çözüm sürecinde taviz verdi diye eleştirin. İsterse 1-2 ayda 2-3 yıllık yığınakları kazanımları yok edebileceğini dosta düşmana gösterdi çok şükür.

Allah bizi devletsizlikle imtihan etmesin.

 

Bayram boyunca güvenlik güçlerimiz yine tetikte olacak. Operasyonlar devam edecek. Zira karşımızda savaşanların büyük çoğunluğu Müslüman değil. Onlar için Kurban Bayramının da çok önemi yok. Tabi Müslüman Kürt halkının kurban derilerini almak için yine ellerinden geleni yapacaklar.

 

Dün açıklamalara bakarken HDP’li Bakan Haydar Konca’nın zırvalarını gördüm, Konca: "HDP barajın altında kalırsa Türkiye bölünür" demiş... Kendisinin canı öyle istiyor anlaşılan Serhildan (başkaldırı) çağrılarına kulak asmadı bu millet. Sizin 7 Haziran öncesindeki blöflerinize mi kanacak?

 

Türkiye güçlü bir ülke. Sayın Başbakan’ın da dediği gibi mekanizma belki biraz ağır işler ama bu güçle hiçbir şekilde dalga geçilemez. Türk devletini uysal koyun zannetmenin bugün bedelini en ağır şekilde ödüyor hem PKK hem HDP hem de diğer isimli uzantıları…

 

 

Eylül ayını tam olarak hissedeceğimiz en güzel günleri yaşıyoruz Konya’da. İpil ipil yağan yağmur ve topraktaki türüm türüm yağmur tütüsü… Sonbaharı yaşamanın hazzı tam da Kurban Bayramının bu özel günlerine nasipmiş demek.

 

Bugün bayram havası böylesi cümleler kurdurdu bize.  Yarın Arefe. Artık bayramdan sonra bomba gibi siyasi analizlerle karşınızda oluruz ömrümüz varsa.

 

Allah tüm Müslümanlara kazasız belasız bir Kurban Bayramı nasip eylesin. Ağız tadıyla terörden uzak bir bayram...

Hiçbir ocağa şehit ateşi düşürmesin bugünlerde inşallah.

 

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR