Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:
"Ağrı'mızı bir iki sendedir huzursuz etmek isteyen insanlar vardı, onlara insan da demiyorum ben, onlar yaratıktır. Bu yaratıklar, ilimizin huzurunu bozmak için karar vermişlerdi ama el birliği ile bunların kararlarını yok ettik"

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı'nın birkaç yıldır huzurunun bozulmak istendiğini ama buna fırsat vermediklerini belirterek, "Onlara insan da demiyorum ben, onlar yaratıktır. Bu yaratıklar ilimizin huzurunu bozmak için karar vermişlerdi ama el birliği ile bunların kararlarını yok ettik." dedi.

Işın, Taştekne köyünde Kur'an kursu temel atma törenine yaptığı konuşmada, çocuklara ve gençlere mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Köylülerden, kötü emellere alet olmamaları için çocuklarını gözetmelerini isteyen Işın, şunları kaydetti:

"İnşallah bu Kur'an kursunda Ahmed-i Hani'nin, Bediüzzaman Hazretlerinin, Molla Ahmed-i Ceziri'nin, Alvarlı Efe'nin ve Mevlana'nın çocukları yetişecek ve büyüyecek. Güzel ve temiz ahlakla dinini ve diyanetini çok iyi bilen, anne ve babasına çok saygılı nesiller ve çocuklar, bu köylerimizde ve Taştekne köyümüzde bu vesileyle inşallah yetişmiş olacaklar. Ben her yerde söylüyorum. Biz çocuklarımızı mutlaka iyi yetiştirmek zorundayız. Onlar bizim, milletimizin ve ülkemizin serveti ve gelecekleridir. Biz çocuklarımızı gözümüz gibi koruyoruz ve yetiştiriyoruz."

- "Gerçek yüzleri acı tecrübeyle görüldü"

Vali Işın, devletin vatandaşından, toplumun huzurunu bozacak fitne ve fesatlara fırsat vermemesini istediğini dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çok şükür halkımız, kötü insanların gerçek yüzünü acı bir tecrübe ile gördü. Allah'a şükürler olsun inşallah bir daha geri dönüşü olmayacak. Ağrı'mızı bir iki sendedir huzursuz etmek isteyen insanlar vardı, onlara insan da demiyorum ben, onlar yaratıktır. Bu yaratıklar, ilimizin huzurunu bozmak için karar vermişlerdi ama el birliği ile bunların kararlarını yok ettik. Allah'a şükürler olsun halkımız şimdi devleti ve milleti ile beraber huzurunu istemektedir. Biz de sizin için buradayız ve sizin hizmetkarınızız. Devlet vatandaşına hizmetini en iyi şekilde yerine getiriyor. Ben ilin valisi olarak sizlerle her zaman beraberim. Sizin huzurunuz, size hizmet etmek, fakirlerimize, dul kadınlarımıza, engelli kardeşlerimize yardım etmek için buradayım."

Temel atma törenine söyleşi programı için kentte bulunan yazar ve TV programcısı Senai Demirci'nin yanı sıra kurum amirleri katıldı.

Kur'an kursunun temelinin atılmasının ardından köy sakinleri tarafından Vali Işın ve beraberindekilere Ağrı'nın yöresel yemeklerinden "Halise" ikram edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.