Ağrı'daki Terör Operasyonu

Ağrı'daki Terör Operasyonu
Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir'in cenazesi, Samsun'un Terme ilçesinde toprağa verildi- Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldı

SAMSUN (AA) - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir, memleketi Samsun'un Terme ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesi, Terme Devlet Hastanesi morgundan alınarak Sakarlı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin annesi Ayşe Özdemir, "Çocuklarını da büyütüp göndereceğim. Sen dik durmamızı isterdin." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin çocukları Burak (7) ile Kaan (2) Özdemir, babalarının tabutunun yayına getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, aileye başsağlığı diledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde 3 gün önce PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mesut Yılmaz'ın kardeşi Hakan Yılmaz da aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracıyla mahalle meydanına götürüldü. İl Müftüsü Veysel Çakı'nın ikindi namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, yeniden cenaze aracına konuldu.

Bu sırada aracın başında bekleyen şehidin eşi Ebru Özdemir, asker selamı vererek gözyaşı döktü. Şehit Özdemir'in cenazesi, Sakarlı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ile yakınlarının yanı sıra Bakan Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, milletvekilleri, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.