AGT’nin sponsorluğunda, korunmaya muhtaç çocuklara liderlik atölyesi

AGT’nin sponsorluğunda, korunmaya muhtaç çocuklara liderlik atölyesi
Korunmaya muhtaç çocukları, geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlayan  “Yüreğinden Güç Alanlar Projesi” başladı

 

Korunmaya muhtaç çocukları, geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlayan  “Yüreğinden Güç Alanlar Projesi” 11 Ekim’de Antalya’da başladı. Mobilya  bileşenleri sektörünün önemli temsilcilerinden AGT’nin sponsorluğunda start alan proje  kapsamında  her hafta YGA Liderlik Programı’nda sorumluluk alan üniversite öğrencileri ve YGA Mezunlarından oluşan bir ekip, 2 gününü Antalya’da geçirerek korunmaya muhtaç çocukların rol model liderler olarak yetişmesine katkı sağlıyor.

50.000 üniversite öğrencisi arasından seçilmiş̧, 250 saatin üzerinde eğitim almış̧ ve 750 saatin üzerinde sosyal sorumluluk projelerinde çalışmış̧ 20 YGA gönüllüsü, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu önderliğinde YGA Danışma Kurulu tarafından hazırlanan Liderlik Atölyesi, Bilim Yazılım, Yenilenebilir Enerji gibi konularda korunmaya muhtaç çocuklara eğitim verecek. 10 Hafta süren eğitimler sonrasında düzenlenecek olan “Oku Düşün Paylaş” Kampında YGA Gönüllüleri korunmaya muhtaç çocuklarla İstanbul’da buluşucak ve onlara sıra dışı bir kamp deneyimi yaşatacak..

AGT’nin Odak noktası Gençler

AGT, kurulduğundan bu yana  sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında   gençleri hedefliyor. Ülkenin geleceğinde gençlerin çok önemli bir rol aldığına inanan AGT, gençlerin kişisel farkındalığını arttırmak ve gelecek hedeflerini netleştirmelerine yardımcı olmak için Doğan Cüceloğlu ile anlaştı. Cüceloğlu, AGT sponsorluğunda "8 Şehir, 8 Üniversite, 8 Söyleşi" için Türkiye’yi dolaştı. 2012 yılında başlayan ve 8 üniversitede gerçekleşen proje, Anadolu’nun diğer şehirlerinde de gençlerle buluşmaya devam ediyor.

AGT aynı zamanda , gençleri alanlarında gelişmeye teşvik etmek için, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesine Türkiye’nin ilk iletişim yayınları kütüphanesini kurdu. AGT ana sponsorluğunda hayata geçirilen İletişim Kütüphanesi, Türkiye’de bugüne kadar yayımlanan iletişim, sanat ve kültür içerikli yayınlarla birlikte süreli yayınları da bünyesinde barındırıyor. Güzel ülkesinin geleceğinin de güzel olması düşüncesiyle yola çıkan AGT, gençlere kitaplarla dolu bir dünya hediye etmenin mutluluğunu yaşıyor.

YGA’ya her yıl 200 üniversiteden 50.000’in üzerinde üniversite öğrencisi başvuruyor. 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi YGA Liderlik programında aralarında Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Aziz Sancar gibi isimlerin yer aldğı üst düzey yönetici akademisyen, sanatçı ve bilim insanlarından oluşan bir ekipten eğitim alıyor.

Liderlik programını üstün başarı ile tamamlayan ve 5000 saatin üzerinde gönüllü çalışan YGA’lılar görme engelliler, korunmaya muhtaç çocuklar gibi özel ilgi gerektiren çocuklarla her yıl birbirinden başarılı projelere imza atıyorlar.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.