AGÜ Spor finale göz dikti

AGÜ Spor finale göz dikti
- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Galatasaray'ı eleyerek yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşen Abdullah Gül Üniversitesi, üst üste ikinci kez final oynamanın hesabını yapıyor- Başantrenör Avcı: "Fenerbahçe'yi eleyip fina


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Galatasaray'ı eleyerek yarı finalde Fenerbahçe ile eşleşen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ Spor), üst üste ikinci kez final oynamayı hedefliyor.

Başantrenör Ayhan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon yarı final serisinde 3-0 ile geçtikleri Fenerbahçe ile bu sezon yine final mücadelesi vereceklerini ifade etti.

Çeyrek finalde Galatasaray'ı eleyerek güçlerini gösterdiklerini belirten Avcı, "Bizim için çok zorlu bir seri oldu. Galatasaray değerli bir takım, iyi bir kadrosu var. Son senelerde yaptıkları da ortada. Galatasaray'ı eleyerek bence biz çok iyi iş başardık. Galatasaray ile karşılaşmak zorlu oldu ama netice itibarıyla istediğimiz sonucu almasını bildik. Şimdi önümüzde daha da zorlu bir yol var." değerlendirmesinde bulundu.


- "Zor olduğunu biliyoruz ancak rakibimizden çekinmiyoruz"


Fenerbahçe ile zorlu maçlar oynayacaklarını anlatan Ayhan Avcı, final hedeflerine ulaşmak için son ana kadar büyük mücadele vereceklerini vurguladı.

Sarı-lacivertli takımı eleyecek potansiyelin kendilerinde olduğunu vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'yi eleyip finale çıkarak geçen seneki başarımızı tekrarlamak istiyoruz. Fenerbahçe ile yarı finalde oynamak, finalde oynamaktan daha iyi. Takımıma güveniyorum. Son dönemde iyi bir ivme yakaladığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe çok büyük bir takım. Avrupa şampiyonluğu için kurulmuş bir takım ve sonuçta da FIBA Avrupa Ligi'nde 3. olmuş bir ekip. Kimle oynayacağımızın farkındayız. Rakibimizi iyi biliyoruz, buna göre hazırlanıyoruz. Zor olduğunu biliyoruz ancak rakibimizden çekinmiyoruz. İnşallah taraftarımıza önemli bir zafer daha yaşatırız."


- "İstanbul'da kazanmak zorundayız"


Ayhan Avcı, yarı final eşleşmesindeki ilk iki maçı Fenerbahçe'nin sahasında oynayacaklarını hatırlatarak, seriye iyi bir başlangıç yapmayı amaçladıklarını belirtti.

İstanbul'da kazanarak saha avantajını ellerine geçirmeyi istediklerini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Eğer yüksek hedefler istiyorsak İstanbul'da oynayacağımız iki maçtan minimum birini kazanmak zorundayız. Şu anda bütün konsantrasyonumuz bu yönde. Bunu da yapabilecek bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Tabi o günün şartlarının da iyi olması lazım. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kimse merak etmesin son ana kadar savaşacağız. Bu seride mutlaka finale çıkan taraf olmak istiyoruz."

Takım kaptanı Esra Ural da iyi bir ekip olduklarını dile getirerek, hedeflerinin final olduğunu söyledi.

AGÜ Spor finale göz dikti

AGÜ Spor finale göz dikti

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.