Ağustosta öğretmen ataması

Ağustosta öğretmen ataması
Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı? Kaç öğretmen atanacak? Atamalarda nasıl bir yol izlenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 25 Temmuz’da toplanan Bakanlar Kurulu, OHAL kapsamındaki ikinci kanun hükmünde kararnameyi yayımladı. KHK’da yer alan düzenleme çerçevesinde öğretmen alımı için de aday öğretmenlere müjde geldi.

Sözleşmeli öğretmen atanacak

- Kalkınmada öncelikli iller başta olmak üzere boş norm kadro bulunan okullara sözleşmeli öğretmen alınabilecek. Sözleşmeli öğretmenler atanırken KPSS puanına göre alım yapılacak her pozisyon için hak kazanan 3 aday mülakata alınacak. Sözleşmeli öğretmenler 4 yıl başka yere atanamayacak. Aile birliği söz konusuysa öğretmenin eşinin onun bulunduğu yere atanması esas olacak. Sözleşmeli öğretmenler aday öğretmenler gibi adaylık sürecine tabi olacak. 4 yıl zorunlu hizmette bulunanlar kadroya geçebilecek. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az iki yıl daha görev yapacak. Sözleşmeli öğretmenlere iş sonu tazminatı ise ödenmeyecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.