Murat Baydar

Murat Baydar

AH İSTANBUL VAH İSTANBUL, SEN NEYMİŞSİN SEN

AH İSTANBUL VAH İSTANBUL, SEN NEYMİŞSİN SEN

Bugünkü yazıma eskilerin sevilen bir şarkısını değiştirerek başladım. O şarkıda ilk mısra da ah dede vah dede sen neymişsin sen, ellere düştüm senin yüzünden denmişti. Konyasporumuz için de İstanbul takımları aynı böyle oldu. Biz derdik Konyasporumuzun Fenerbahçe’ye şansı tutmuyor. 15 deplasmanda Fenerbahçe bizi tulum çıkardı diyorduk. Şimdilerde buna  Galatasaray ve Medipol Başakşehirspor da eklendi. Başakşehir’i Süper Lig’de sadece 3-2 ile bir sefer yenebildik. Aksine 5-0, 4-0 gibi acı yenilgilerimiz bulunmaktadır.

 Galatasaray desen yıllardır farklı yenilgiler alıyoruz. Son 2 sezonda sahamızda Galatasaray’dan 9 gol yedik. Ayrıca 6-0’lık skor da 2007-2008 sezonunda alınmıştı. Bu haftaki rakibimiz Kasımpaşa’yı son 3 sezon içinde 3-1 ve 2-1 ile yenmiştik. Buna karşılık da 5 maçta 3 yenilgi almış oluyorduk. Bu sezon bu dört takımla 4 maç yaptık dördünü de kaybettik. 2 gol atıp 11 golü filelerimizde gördük. İstanbul takımlarına karşı en kötü grafiği olan iki takım var bu sezon. Eskişehirspor, Medipol Başakşehirspor hariç dördü ile oynadı dördüne de yenildi. 1 gol atıp 11 gol yedi. Bizim de ondan tek farkımız 1 yerine 2 gol atmamız oldu. 11 gün sonra Beşiktaş’la oynayacağız. Allah korusun o maçta da yeni bir İstanbul faciası yaşayacağız mı diye tüm Konya ve Konyaspor’lular olarak  şimdiden mide spazmı ve ıstırap çekiyoruz. Peki diyeceksiniz? Türkiye’nin en büyük toprağına sahip ve başbakanı olan koskoca Konya şehri ve Konyasporumuz İstanbul takımlarına karşı  neden bu kadar başarısız ve sıradan sonuçlar alıyor derseniz; yapılan yanlış transferler ve sıradan isimsiz oyuncular alınmasındandır derim.

Siz taş gibi, ben futbolcuyum vurdum mu deviririm diyen bir adam almazsanız, nerede ismi duyulmamış, yaşı geçmiş, işi bitmiş, maddi değeri düşük, bonservisi elindeki  adamları alırsanız İstanbul takımlarına karşı bu sonuçlar normaldir. Allah korusun  daha evvelki sezonlarda alınmış olan 8-0’lık 7-0’lık yenilgiler de alınabilirdi. Çünkü sizin golcünüz yok hiç birimiz maça gelirken, şu adam girer en az 2 tane atar bu maçı kurtarır diyemiyoruz. Eskiden Rahmetli Mete Adanır, büyük golcülerimiz Ertan Erpek ve Varol Bülbül gibi efsanelerimiz varken biz İstanbul takımlarından hiç ama hiç korkmazdık. Cemil Turan’lı, Kasapoğlulu, Dimitri’li yılların takımı İstanbulspor’u 1972-1973 sezonunda Konyasporumuz 3-0 ile çimlere gömmüştür. Ama o takımda Ertan Erpek vardı, Nihat Atacan vardı, Sarı Aydın vardı, Nuri Toygün vardı, İlhan Çolak vardı. Şimdiki Konyasporumuzda hangimiz bunun gibi isimli oyuncular var bizi kurtarır diyebiliyoruz.

Alban Meha ve Samuell Tobias Holmen’in oynamayacağı Bursaspor maçımız sadece 3 gün sonra. Bursaspor son 5 maçının 5’ini de kaybetmiş, 2 gol atıp 14 gol yemiş bir takım. Hala Bursaspor’dan korkarak, çekinerek maça çıkıyoruz. Bunların tümünün sebebi sıradan, araştırılmadan,  menajerlerin pohpohlamalarıyla, görmeden, izlemeden, yıllarını futbola vermiş, hayatı futbol sahalarında geçmiş insanlara danışmadan futbolcu alımından kaynaklanıyor. Akhisar Belediyespor’un bulduğu bir Oumar Niasse’yi, bir Ricardo Vaz Tee’yi, bir Hugo Rodallage’yi biz bulamıyoruz. Bu da bizim scout ekibimizin olmayışından veya olsa bile bana ne ya paramız gitmesin şurada 200.000 Euro’luk oyuncu varken neden 1 milyon Euro para verelim diye düşünülmesinden kaynaklanmaktadır. Yani bizim yönetimlerimiz geniş düşünemiyor hedefi sadece ligde kalmak olarak görüyor. Bunun sonucu olarak da,   İstanbul takımlarına karşı alınan çok kolay, maça çıkmadan yenilgiyi peşinen  kabullenmek oluyor.

Bugün akşam saat 20:30’da Kayserispor ile Ziraat Türkiye Kupası maçımız var. Kayserispor gruptan önceki maçında Sarıyerspor’u deplasmanda 7-2 yenerek gruplara kaldı. Biz de Kocaeli Birlikspor’u sahamızda 4-1 yendik. Ligdeki son 7 maça bakarsak Kayserispor 3 galibiyet 3 beraberlik 1 yenilgi alıp 12 puan toplamış bir takım. Biz ise 2 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi almışız 8 puan toplamışız. Kayserispor bu maça bizden daha istim üzerinde gelecek. Ayrıca ligdeki deplasman grafiği de çok çok iyi. 7 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgisi var. Deplasmanda 11 puan toplamış bir takım Kayserispor. Çok ama çok dikkatli olmak gerekir. Biz 23 puanla üstteyiz, Kayserispor  17 puanla bizim altımızda rahat yeneriz diye düşünürsek, Diego Bisesswar’a, Deniz Türüç’e, Van Derley’e dikkat etmezsek  bu maçta acı bir yenilgi ile gruplara başlayabiliriz. Bunun için çok ama çok uyanık ve dikkatli  olmamız gerekir. Bugün oynanacak Kayserispor maçımızda ve cumartesi oynanacak Bursaspor lig maçımızda Konyasporumuza üstün başarılar dilerken yazımı noktalıyorum.

Selam ve Sevgilerimle

Murat BAYDAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR