Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Ahalinin İftarı

Ahalinin İftarı

Ramazanın ilk günleri yoğun bir sıcak dönemle başladı. Müminler oruçlarını kapalı alanlar yerine açık alalarda açmayı tercih ediyorlar. Sadece iftarlarını değil aynı zamanda iftar veya teravih sonrası uygun buldukları yeşil alanlara, parklara veya buldukları bir ağaç altına kendilerini atıyorlar.

Geçen gün bir yakınımı akşamüzeri havaalanına bıraktım, dönüşümü arka yoldan, demiryolu kenarından yaptım. Havaalanı kavşağında ki piknik alanını, her iki yol arasındaki tüm yerleri müthiş bir kalabalık iftar yapmak üzere doldurmuştu.

Bu yazıyı yazdığım akşam teravih için spor olsun diye gidiş ve dönüşümde Nene Hatun Parkından yürüyerek geçtim. Namaz öncesi de, sonrası park da dolu idi. Kültürpark da aynı durumda. Çay içenler, bisiklete binenler, koşanlar hepsi bir arada, çoğunlukla birbirine çarpmamak için zorlanıyorlar.

İnsanlar artık yeşil alanlar, açık ve temiz hava, yemek, yürümek, eğlenmek ve spor yapmak için uygun alanları istiyor. Konya da her ne kadar yeşil alanlarımız arttı ise de insanımızın bu ihtiyacına daha çok cevap verilmesi gerekiyor.

*******

Bilinen bu konuları neden yazdım açıklayayım. Teravih namazı dönüşümde komşularımın “Anıttaki stadyumun yerine büyükşehir belediye binası yapılacakmış, doğru mu? sorusuyla karşılaştım. Neden bana soruyorsunuz un cevabı, gazeteciliğim ve iktidara yakınlığım olarak ifade edildi. Konuyu duyduğumu ancak kesin olarak ne olduğunu bilmediğimi ifade ettim. Tahir Başkanımızla görüşmek zor olduğu için basın aracılığı ile sorabileceğimi söyledim. Bir diğer arkadaşım da eğer bu doğruysa “buranın şehir park ve spor merkezi olarak kalması için gerekirse bir platform oluşturabileceğini” ifade etti. Böyle tepkileri yadırgamamak gerekir. Bu tepkiler belediye hizmetlerinde insanımızın da tasarruf haklarının olduğu ve hizmetin ifasına katkıda bulunmak isteğini ortaya koyar. Bu tepki siyasetçilerin hoşuna gitmese de ortak akıl, toplumsal uyum için iyi bir gelişme sayılmalıdır.

Tahir Başkanım, bu proje doğru mu? Doğru ise lütfen hemen evet demeyin ve bir daha düşünün. Burası mutlaka BB Binası olacak diye bir ayet yok. Hatta buranın iyi bir sosyal, kültürel ve spor alanı, yani şehir parkı olması için DSİ’ kampüsünün de dâhil olacağı bazı düzenlemeler yapılabilir, tüm bu adayı sosyal, kültür ve spor alanı olarak bırakalım, ne dersiniz?

Sayın Başkanım, Konya ya yaptığınız hizmetleri biliyor ve takdir ediyoruz. İsteğimiz daha başarılı olmanız için uzun vadede yaşanabilir bir şehir için toplumun sözcülüğü yapmaktır. Hatta bazı dost ve akademisyenler de konuyla ilgili olarak zat-ı alinizle görüşmek istiyor. Keşke olabilse.   

Bu arada Necmettin Erbakan Parkı, adına da yakışır şekilde gayet iyi düzenlenmiş, teşekkür ederiz. Teklifimiz, mevcut büyükşehir binasını yıkarak bu arsayla Erbakan Parkına katmanız. Bu yeni alanın KTO yanından estetik kuşaklarla Kültür Parkına bağlanması, Kombassan merkezinin de düzenlenerek BB Binası olarak hizmete açılmasıdır. Ya da eski kız lisesinin bulunduğu köşeye tüm parkı ve Alâeddin Tepesini kucaklayan bir belediye binasının yapılmasıdır.  

Aslında KTO binasının, H. Veyiszade Caminin görüntüsünü bozduğu bir gerçek. Buranın da halli anlaşmalı olarak size düşer. Tüm dileğimiz, 20 yıl içinde 2 milyon merkezli bir şehir olacak olan Konya’nın adına, tarihine, kültürüne yakışır estetik bir yaşam üssü olmasıdır.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR