Ahilik Türk dünyasının ortak paydası kabul edildi

Ahilik Türk dünyasının ortak paydası kabul edildi
Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Ceylan, İstanbul'da gerçekleştirilen 5. Dünya Türk Forumu'nun sonuç bildirgesinde Ahiliğin Türk dünyası ve diasporasının ortak paydası olarak kabul edildiğini bildirdi

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, İstanbul'da gerçekleştirilen 5. Dünya Türk Forumu'nun sonuç bildirgesinde Ahiliğin Türk dünyası ve diasporasının ortak paydası olarak kabul edildiğini bildirdi.

Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Asya- Stratejik Araştırmalar Merkezince İstanbul'da organize edilen 5. Dünya Türk Forumu'na 40 ülkede yaşayan Türk topluluğu temsilcileri, bilim adamları, milletvekilleri, diplomatlar ve eski başbakanların katıldığını belirtti.

Forumda çeşitli konularda birçok bildiri sunulduğuna vurgu yapan Ceylan, "Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler" ana temasında Ahiliğin de gündeme geldiğini anlattı.

İstanbul'da üç gün süren forumda sonuç bildirgesinin de hazırlandığına işaret eden Ceylan, "Forum çalışmaları ile ilgili sonuç bildirisinde, 'Türk dilinin korunması, dünyadaki bütün Türklerin ortak alfabeye geçmesi ve birleştirici unsur olarak da Ahmet Yesevi’nin fikirleriyle, Ahiliğin ortak kültür olarak yaygınlaştırılması, yaşatılması düşüncesi' karar altına alınmıştır. Böylece, Ahilik, bütünüyle bağımsız ve özerk Türk cumhuriyetlerinde ve Türklerin yaşadığı bütün ülkelerde birleştirici unsur olarak kabul edilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.