Ahıska Türkleri için "Kardeşlik ve kaynaşma pikniği"

Ahıska Türkleri için "Kardeşlik ve kaynaşma pikniği"
Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin ilçe sakinleri ile kaynaşıp tanışmaları amacıyla piknik düzenlendi

ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinin ilçe halkıyla kaynaşmaları için "Kardeşlik ve kaynaşma pikniği" düzenlendi.

Üzümlü ilçesinde iskan edilen Ahıska Türkü ailelerin, yeni yaşamları ve ilçe hayatına daha kolay uyum sağlamaları, ilçe halkıyla kaynaşmaları için Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ve Üzümlü İlçe Müftülüğünce düzenlenen piknik, kardeşlik görüntülerine sahne oldu.

İlçedeki cami ve Kur'an kurslarına devam eden Ahıska Türkü ailelerin çocuklarının okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ilahiler ile başlayan etkinlikte, Üzümlüler ile ilçenin yeni sakinleri hoş vakit geçirdi.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, dostluk, kardeşlik ve sıcak ilişkilerin doğup ve gelişmesine vesile olan etkinlik dolayısıyla DATÜB ve müftülük yetkililerine teşekkür ederek, "Bu tür etkinlikler sayesinde kardeşliğin, dostluğun artacağını ve paylaşmanın çok daha hızlı yürüyeceğine inanıyorum. İnşallah bu etkinlik hayırlara vesile olur." dedi.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ise Ahıska Türklerinin öz vatanlarında bulunmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Etkinlikle Üzümlü halkı ile Ahıska Türklerinin kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde buluştuklarını dile getiren Uçar, "Çok mutluyuz çünkü 72 yıl vatandan uzak bir şekilde yaşayan bu aziz millet, sonunda vatanına kavuştu." dedi.

Pikniğe katılan Ahıska Türklerinden Sabir Süleyman da, öz vatanlarında kardeşleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Buraya geldiğimiz için çok sevinçliyiz. Üzümlü halkı ile birlikte piknik yapıyoruz. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Evde yaptığımız yöresel yemeklerimizi burada birbirimize sunduk. Beraberinde muhabbet edip konuştuk." diye konuştu.

İlçe halkı da bu tür etkinlikler ile Ahıska Türklerini daha iyi tanıdıklarını, artık onları da Üzümlü'nün bir parçası gördüklerini ifade etti.

Etkinliğe, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Enis Kurt, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Selami Karatepe de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.