'Ahlaki Zafiyet' Gerekçeli İhraçlarda Fetö Parmağı

'Ahlaki Zafiyet' Gerekçeli İhraçlarda Fetö Parmağı
Hava Kuvvetleri Komutanlığında 2012-2015 yılları arasında "ahlaki zayıflık" gerekçesiyle 600'ün üzerinde subay ve astsubayın ilişiğinin kesilmesinin, FETÖ/PDY tarafından organize edildiği belirtildi

ANKARA (AA) - Hava Kuvvetleri Komutanlığında 2012-2015 yılları arasında "ahlaki zayıflık" gerekçesiyle 600'ün üzerinde subay ve astsubayın ilişiğinin kesilmesinin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından organize edildiği belirtildi.

Emekli askeri hakim ve avukat Cavit Çalış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinden çeşitli gerekçelerle astsubay ve subayların ilişiklerinin kesilebildiğini söyledi.

-"Atamalarda yandaşlar kayırılmış"


Adli mercilere taşınan olaylar sonucunda, bazı ihraç ve atamalarda usulsüzlüklerin yapıldığının ortaya konduğunu vurgulayan Çalış, "Gerek belli kritik yerlere yapılan atamalarda, gerek üst rütbeye terfilerde, gerekse 'şüpheli personel' olarak gösterilerek yurt dışı görevlendirmeleri yapılmadı. Yurt içi ve yurt dışında kilit görevlere atamalarda yandaşlar kayırılmış, kendilerinden olmayanları da maalesef etkisiz hale getirmeyi başarmışlardır. Bugün, onları çok daha net görüyoruz." diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında özellikle 2012-2015 yılları arasında "ahlaki zayıflık" gerekçesiyle 600'ün üzerinde subay ve astsubayın ilişiğinin kesildiğine dikkati çeken Çalış, "Bunların önemli bir bölümünün İzmir Askeri Casusluk davasında yargılanan Narin Korkmaz isimli bir bayanla ilişkilendirilmesi ve bu davadaki elektronik ortamdaki bilgiler üzerine ve o dönemdeki Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı personeli tarafından her türlü yasak sorgulama yöntemleri kullanılarak, tespit edilen ifadelere dayandırılmıştır." dedi.

İlişiği kesilen subay ve astsubaylar tarafından Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde açılan davaların ilk zamanlarda büyük bölümünün reddedildiğini ifade eden Çalış, şunları kaydetti:

"İlerleyen zaman içerisinde bu ayırma işlemlerinin FETÖ/PDY örgütü mensupları tarafından organize edildiğinin farkına varıldı ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesince iptal kararları verildi. Bunların bir kısmı Askeri Yüksek İdare Mahkemesine açılan davalar sonucunda geriye döndü. Bir kısmı da Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde reddedilen davalar nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunuldu. Çok sayıda bireysel başvuru dosyası, halen Anayasa Mahkemesinde inceleme sırasında bekliyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.